De beweegtuin heeft ook al een naam meegekregen: De Molen.

De beweegtuin heeft ook al een naam meegekregen: De Molen. © Marc Peeters

Beweegtuin officieel geopend

Bouwel -

Naast de sporthal in Bouwel (Grobbendonk) is de nieuwe beweegtuin officieel geopend. “Een beweegtuin is een speciaal ingerichte buitenruimte met beweegtoestellen en vooral ontmoetingspunten voor jong en oud”, legt schepen Greet Van de Peer (N-VA) uit.

Het lokale bestuur van Grobbendonk zet vooral in op ontharding en vergroening. “We hebben het versleten asfalt dat hier lag opgebroken en onder meer vervangen door een beachvolleybalterrein. Iedereen kan hier komen sporten zonder te reserveren”, weet de schepen. “Kinderen kunnen ook gewoon komen spelen.” In de beweegtuin staan bovendien turntoestellen. Er komen nog rustbanken bij, maar de levering daarvan is een beetje vertraagd.

Reserveren is niet nodig. Samen sporten volstaat!

Reserveren is niet nodig. Samen sporten volstaat! © Marc Peeters

“Het zal hier hoe dan ook een leuke plaats worden om te komen keuvelen”, klinkt het. “Een zandbak voor de allerkleinsten was er al. Nu kan iedereen hier komen spelen, sporten of rust zoeken.”

De beweegtuin heeft ook al een naam meegekregen: De Molen. “Een duidelijke verwijzing naar een van de historische blikvangers in de omgeving”, zegt burgemeester Marianne Verhaert (GiB). “De molenwieken komen symbolisch ook terug in de houtconstructies rond de verlichtingspalen op het domein.” (mph)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio