Luchthaven van Deurne terug op het niveau van voor corona

Deurne -

De luchthaven van Deurne heeft in het tweede kwartaal van dit jaar terug het aantal passagiers gehaald van voor de coronacrisis. De zakenreizen zijn zelfs toegenomen, met 11% meer passagiers dan in 2019. “Dankzij de maatschappijen die privéjets inzetten bloeit de private luchtvaart in Antwerpen als nooit tevoren”, zegt CEO Eric Dumas.

Jan Stassijns

In april, mei en juni reisden 81.705 passagiers via de luchthaven van Deurne. Dat is amper 2,5% minder dan in dezelfde periode in 2019, voor de coronacrisis. De stijging van het aantal passagiers is begin dit jaar ingezet. Juni was de beste maand sinds het begin van de coronacrisis. “Voor het eerst reisden in juni opnieuw meer dan 30.000 passagiers via onze luchthaven”, zegt Eric Dumas, CEO van de luchthaven. “Onze klanten hebben duidelijk opnieuw zin om te reizen. Ook in juli en augustus verwachten we maandelijks meer dan 30.000 passagiers.”

Privévluchten in opmars

Ook de zaken- en privéluchtvaart op Luchthaven Antwerpen doet het goed. In vergelijking met 2019 tekent de luchthaven een stijging van 11% op in het aantal passagiers. “Dankzij de maatschappijen die privéjets inzetten bloeit de private luchtvaart in Antwerpen als nooit tevoren”, zegt Dumas. “Antwerpen is altijd een belangrijke zakenluchthaven geweest en dat bewijzen we met deze prachtige groeicijfers.”

Sinds corona is de groep mensen die privé vliegt sterk gewijzigd. “Niet alleen zakenmensen reizen met een privéjet”, weet Dumas. “Steeds vaker kiezen families en grotere vriendengroepen voor een privévlucht, omdat ze op die manier nog flexibeler zijn. Het maakt het mogelijk om in kleine groepen te reizen, er zijn geen wachttijden en je kunt vertrekken wanneer je wilt.”

Aangeboden door onze partners