Vorig jaar was er een compactere tweede editie van Moonfield. 

Vorig jaar was er een compactere tweede editie van Moonfield. © Tommy Maes

Moonfield-festival trekt ook op derde editie kaart van gemoedelijkheid en duurzaamheid

Mol -

Het festival Moonfield op de Oude Bleken in Mol is dit weekend toe aan zijn derde editie. Ook nu kiest het festival voor duurzaamheid, gemoedelijkheid en creativiteit. Er is bovendien opnieuw een tweede podium.

Moonfield vond in 2019 voor het eerst plaats op de Oude Bleken in Mol en was meteen een succes. In 2020 kon het festival niet plaatsvinden wegens de coronapandemie, maar vorig jaar was er wel een compactere editie met Covid Safe Ticket.

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 juli vindt de derde editie van Moonfield plaats. Net als de vorige edities kunnen bezoekers genieten van diverse dj’s. Achter de draaitafels staan onder meer BEC, Paula Tape, Trish Van Eynde, Juicy, Tahko, Marina Trench, Niobeat, Forbidden Fruit, Joyful Noise, Mosoo, Kuni Kuni, Pri:Pjet, Lena, Røse Røx, Lighter Thief, Sugar&Oats, B-Rai, Asian Sal en Jona.

“Op vrijdag staat het hoofdpodium in het teken van techno. Op het kleinere Cocoon-stage zal er dan vooral funk te horen zijn”, zegt Niobe Ruts van Moonfield. “Zaterdag spelen de dj’s op het hoofdpodium een gevarieerde mix van funk, disco, electro en house, terwijl de Cocoon-stage dan techno brengt.”

Een sfeerbeeld van vorig jaar.

Een sfeerbeeld van vorig jaar. © Tommy Maes

Naast het tweede podium zijn er nog diverse nieuwigheden op Moonfield. “Net als de twee vorige edities kiezen we voor een nieuwe terreinopstelling”, vertelt Niobe Ruts. “Zo staan de podia op een andere plaats en ook het festivalterrein en de camping zijn anders opgesteld dan vorig jaar. Aan het hoofdpodium hebben we ook een grote LED-circle en op het terrein vind je unieke designelementen zoals zelf in elkaar gelaste banken. Op die manier kunnen de festivalgangers elk jaar iets nieuws ontdekken op Moonfield.”

De oorspronkelijke spirit van Moonfield blijft behouden. Zo trekt het festival voluit de kaart van de duurzaamheid. “We hebben opnieuw wisselbekers en een wasstraat”, zegt Niobe Ruts. “Vorig jaar kon dat noodgedwongen niet wegens corona, maar dit jaar kiezen we weer voor herbruikbare materialen. Ook werken we zo veel mogelijk met producten van lokale producenten. Zo hebben we onder meer ons eigen Moonfield-bier en een eigen gekoelde Moonfield-thee.”

Tickets voor Moonfield zijn zowel online als aan de kassa te koop. Dagtickets kosten 20 euro voor vrijdag en 25 euro voor zaterdag. Een full moon ticket voor de twee dagen kost 35 euro. Daarnaast is er een 5+1-actie voor groepen. Daarbij is per vijf toegangstickets het zesde gratis. Moonfield start op vrijdag 8 juli om 17u en op zaterdag 9 juli om 15.30u en vindt plaats op het festivalterrein aan Oude Bleken 25 in Mol. (mto)

www.moonfield.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio