Komend weekend grote verkeersdrukte verwacht richting populaire vakantiebestemmingen: hier sta je stil

Met de schoolvakantie en het bouwverlof voor de deur verwacht mobiliteitsorganisatie Touring dit weekend veel verkeersdrukte op de Europese wegen. Hier kan je allemaal in de file staan.

wvb

Zo voorspelt de mobiliteitsorganisatie vrijdag in de meeste regio’s verkeer met kleinere files. Zaterdag zal het verkeer in Europa erg moeilijk verlopen met files richting het zuiden. Zondag zullen er op enkele regio’s na geen problemen zijn. Vertrek je zaterdagmiddag, dan vermijd je de grootste problemen. Op zondag worden alleen in Zwitserland verkeersproblemen verwacht.

In België wordt het vooral druk op vrijdagnamiddag en zaterdagvoormiddag met files in de richting van de kust, op de E411 in de richting van de Ardennen en op de E19 en de E17 richting Parijs. Op vrijdag kan het de ganse dag ook erg druk zijn op de ring van Brussel en in de omgeving van Antwerpen en Luik.

(Lees verder onder de kaart)

 

Frankrijk

Vertrek:

In Frankrijk begint dit weekend de schoolvakantie. Dat zorgt vrijdag voor erg moeilijk verkeer met files op de A10 tussen Orléans en Tours en op de A7 tussen Lyon en Orange. Probeer deze snelwegen te vermijden tussen 15 en 20u. In de rest van Frankrijk voorspelt Touring druk verkeer met kleinere files.

Zaterdag is een rode dag voor het vertrek in heel Frankrijk met erg moeilijk verkeer met lange files. Vermijd de A10 Parijs – Orléans tussen 7 en 15u en de A7 Lyon en Orange tussen 10 en 19u.

Op zondag worden er met uitzondering van de Rhônevallei (A7 Lyon-Orange) geen problemen verwacht.

(Lees verder onder de kaart)

 

Terugkeer:

Op vrijdag en zaterdag verwacht Touring voor de terugkeer erg druk verkeer met kleinere files in de regio’s Auvergne-Rhône-Alpes en Middellandse Zee.

In de rest van Frankrijk worden er geen verkeersproblemen verwacht.

Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

In Duitsland, Oostenrijk verwacht de mobiliteitsorganisatie verkeersdrukte met wat kleinere files op vrijdag en zaterdag. Op zondag verloopt het verkeer vlot.

Vertrek:

In Zwitserland verwacht men voor het vertrek op vrijdag druk verkeer. Op zaterdag en zondag zou het vooral zeer druk kunnen zijn met lange files. Voor de terugkeer wordt er op zaterdag en zondag zeer druk verkeer met files verwacht.

Drukke assen in Duitsland: de A5 Karlsruhe – Basel, de A8 Karlsruhe -Stuttgart - München – Salzburg, de A9 Nürnberg – München, de ring (A99) van München A3 Frankfurt - Nürnberg – Passau en de grensovergangen met Oostenrijk te Kufstein, Füssen en Passau.

Terugkeer:

Op zaterdag wordt het aanschuiven aan de Zwitserse St.-Gothardtunnel richting zuiden en op zondag voor de terugkeer.

In Oostenrijk verwacht Touring vooral druk verkeer met lichte vertragingen op de A10 Salzburg – Villach – Slovenië, op de A9 Wels – Graz – Maribor en op de A12/A13 Kufstein - Innsbruck – Brenner – Italië.

Italië en Spanje

Raadpleeg de druktekalenders voor Europese vakantiebestemmingen voor de verkeersdrukte de komende weken en maanden.

Voor meer reisinfo kan je terecht bij Touring Info op het nummer 02/286.33.84 van maandag tot vrijdag tijdens de kantooruren. Voor actuele verkeersinformatie België en Europa, kan je de Routeplanner van Touring consulteren.

 

Vastgoed

Jobs in de regio