Vanaf vrijdag houdt een huisarts consultatie in Zorgpunt Grens. 

Vanaf vrijdag houdt een huisarts consultatie in Zorgpunt Grens. © Elke Lamens

Huisarts neemt vanaf vrijdag intrek in Zorgpunt Grens

Essen -

Zorgpunt Grens heeft vanaf vrijdag 8 juli ook een huisarts in de rangen. Dat is goed nieuws voor heel wat Essenaren die momenteel zonder huisarts zitten. Er is een groot tekort in de gemeente, zeker sinds in februari 2021 een jonge huisarts ermee ophield.

Om het nijpende tekort aan huisartsen in Essen op te vangen zochten de gemeente, de huisartsenkring Essen en het AZ Klina gezamenlijk naar een oplossing voor toegankelijke, niet-dringende en chronische zorg.

Vanaf vrijdag 8 juli is dokter Lotte den Ouden huisarts van dienst in het Zorgpunt. Zij houdt er consultaties tot en met 23 augustus. Daarna neemt een andere arts de taken over.

Niet-dringende zorg

Inwoners kunnen er terecht voor opvolging van chronische ziekten, medicatievoorschriften, milde infectieuze symptomen zoals keelpijn, hoesten en buikpijn, en kleine letsels zoals verstuikingen.

De arts in het zorgpunt houdt een medisch dossier bij, maar geen Globaal Medisch Dossier (GMD) zoals een vaste huisarts. Voor dringende, acute zorg nemen inwoners het best contact op met een Essense huisarts of met de spoedafdeling van AZ Klina.

De arts in het Zorgpunt is wel het eerste medische aanspreekpunt voor heel wat tijdelijk ontheemden uit Oekraïne.

De huisarts is aanwezig op dinsdagen van 9.30u tot 12u en op vrijdagen van 13u tot 15.30u. Een afspraak kan telefonisch op 03.667.44.00 of online.

 (ella)

www.essen.be/zorgpunt en https://www.azklina.be/medisch-aanbod/medische-diensten/zorgpunt-grens

Vastgoed

Jobs in de regio