© ATV

ANTWERPEN LIVE. Drugsdealers domineren Diepestraat: “Dweilen met de kraan open”

De winkeliers van de Antwerpse Diepestraat trekken aan de alarmbel. Hun straat wordt gedomineerd door drugsdealers. “Afgelopen week stonden ze zelfs te zwaaien met vuurpijlen en zongen ze: ‘de straat is van ons.’ Help ons en maak onze straat weer leefbaar, of we nemen het heft in eigen handen”, richten ze zich tot burgemeester De Wever.

Bron: ATV

Nico Volckeryck van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen is niet onbekend met de problematiek. “Deze problemen in de Seefhoek zijn al tien jaar bezig. De eerste keer braken er grote gevechten uit tussen de winkeliers en dealers omdat het de spuigaten aan het uitlopen was. Ondertussen zien we dat terugkomen met stoten. Voor even wordt het dan opgelost, maar wat later keert het weer terug”, zegt Volceryck. “Ongeveer een jaar geleden is er nog eens een opstoot geweest waardoor men terug heel repressief is moeten gaan ‘opkuisen’. Maar het is dweilen met de kraan open”, klinkt het.

LEES OOK. Dealers claimen de Antwerpse Diepestraat en steken vuurwerk af: “Onze straat is geannexeerd door illegale drugsdealers”

Aangeboden door onze partners