Jordy Vogels (links) die voor de techniek instaat naast Thomas Bruggeman verpozen even in hun zomerbar. (Ilan Belderbos kon op dat moment niet aanwezig) 

Jordy Vogels (links) die voor de techniek instaat naast Thomas Bruggeman verpozen even in hun zomerbar. (Ilan Belderbos kon op dat moment niet aanwezig) © rr

Zomerbar op nieuwe plaats start succesvol

Aartselaar -

De kogel is door de kerk, Thomas Bruggeman (23) en Ilan Belderbos (22) kunnen dan toch ook dit jaar hun zomerbar uitbouwen. Niet aan de Vluchtenburgstraat zoals vorig jaar maar op het Oeyvaersbosch kan men tot begin september voor aangenaam vertier en plezier terecht.Vorig jaar organiseerden Thomas en Ilan voor het eerst een zomerbar aan de Vluchtenburgstraat aan de westkant van de A12. Het werd geen onverdeeld succes omdat het weer niet steeds meezat maar ook omdat sommige buren niet meteen happy waren met deze organisatie.

Na nieuwe afspraken met het gemeentebestuur en een verhuis in de onmiddellijke buurt bleven sommigen zich toch tegen een nieuwe organisatie aan hun woning verzetten. Samen met economieschepen Mark Vanhecke (N-VA) werd naar een alternatieve locatie gezocht.

“Die werd gevonden in het Oeyevaersbosch”, zegt de schepen. “Daar vond eerder zonder problemen al eens een festivalletje plaats. We hebben plannen met dit gebied maar dat is niet voor meteen. Toch zal het slechts één jaar als alternatieve locatie kunnen dienen.

Vanaf het eerste moment was het genieten geblazen.

Vanaf het eerste moment was het genieten geblazen. © rr

Meteen succesvol

De organisatoren zijn uiteraard erg blij dat ze dit jaar alsnog hun zomerbar kunnen inrichten. “Afgelopen weekend was het uitkijken of men onze nieuwe locatie zou vinden. Normaal gesproken zouden we reeds eerder gestart zijn, ware het niet dat onder meer Natuur & Bos ook nog de goedkeuring moest geven.”

Vrijdag 1 juli was de zomerbar voor het eerst geopend. Hert mooie weer vooral op zaterdag maakte dat massaal veel volk langskwam. Tot zondag 3 september kan men er elk weekend van donderdag tot zondag van ’s namiddags tot 23u terecht (op zaterdag tot 01.00u ’s ochtends).

William Bouva

De initiatiefnemers plannen ook enkele culturele activiteiten. Dit programma wordt momenteel nog verder uitgewerkt maar nu al staat vast dat William Bouva er op 15 juli zal optreden. Met De Rupelsoldaten en De Fixkes wordt nog onderhandeld. (jw)

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Jobs in de regio