De gemeente Beerse plant de aankoop van het postkantoor in de Lindenlaan om mogelijk een deel ervan in te palmen voor de vrijetijdsdiensten Vaart. 

De gemeente Beerse plant de aankoop van het postkantoor in de Lindenlaan om mogelijk een deel ervan in te palmen voor de vrijetijdsdiensten Vaart. © RR

Gemeente overweegt aankoop gebouw Bpost: “Extra piste voor diensten van Vaart”

Beerse -

Het lokaal bestuur van Beerse roept, via digitale weg, op woensdag 6 juli een extra gemeenteraad bijeen. De aankoop van het gebouw van Bpost in de Lindenlaan in Beerse is het enige punt op de agenda. De gemeente wil hiermee een extra piste creëren voor het onderbrengen van de vrijetijdsdiensten Vaart.

Bart Van den Langenbergh

Begin juni raakte bekend dat Bpost het gebouw van het huidige postkantoor in de Lindenlaan in Beerse te koop stelt aan een vraagprijs van 750.000 euro. Omdat er toen heel wat geruchten over het voortbestaan van het postkantoor de ronde deden, deelde de gemeente mee dat het ging om een sale & rent back-operatie. Dit betekent dat de toekomstige eigenaar verplicht is om de oppervlakte die Bpost nodig heeft in het gebouw te verhuren aan Bpost zelf. De verkoop van het gebouw zal normaal gezien geen effect hebben op de dienstverlening van Bpost in Beerse.

Verhuis Vaart

Intussen duikt het lokaal bestuur van Beerse zelf op als kandidaat-koper van het pand. Op een extra gemeenteraadszitting van woensdag 6 juli, die online zal verlopen, staat het principieel besluit tot aankoop van het postgebouw op de agenda. De gemeente overweegt met de aankoop een extra optie open te houden voor de verhuis van de bibliotheek en de cultuurdiensten (Vaart) naar een deel van het postgebouw. De meerderheid van CDE-Vlim.be en Beerseplus wil die diensten eigenlijk onderbrengen in een voormalige drukkerij en fitnesszaak op het Kerkplein in Beerse in afwachting van de realisatie van een nieuw administratief centrum. Maar de vergunningsprocedure voor de verbouwing van het pand op het Kerkplein is nog altijd lopende. Oppositiepartij N-VA diende eerder al bezwaar in tegen de verhuis naar het Kerkplein.

Extra piste

“Het gebouw op het Kerkplein is zeker nog een piste, maar het verwerven van het gebouw van Bpost is een andere piste”, zegt Hans Woestenborghs (Beerseplus), schepen van Financiën in Beerse. “Als een van die pistes niet kan doorgaan, hebben we een volwaardig alternatief. Na de aankoop zal Bpost 156 vierkante meter opnieuw huren, maar dan blijft er nog 620 vierkante meter over. We zouden daar Vaart in kunnen onderbrengen. Als we de bieding winnen, zullen we het kantoor verhuren aan Bpost.”

De extra gemeenteraadszitting is woensdag om 19u live te volgen via YouTube.

www.beerse.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio