©  Gettyimages

DISCUSSIE. Ga jij na de zomer je tweede boosterprik halen?

Vanaf september kunnen alle 18-plussers hun tweede boostervaccin tegen het coronavirus halen. Voor de nieuwe booster zijn eerst de risicogroepen en het zorgpersoneel aan de beurt. Dat is althans de aanbeveling van de Hoge Gezondheidsraad, die Het Laatste Nieuws kon inkijken. De ministers van Volksgezondheid moeten woensdag op de interministeriële conferentie de knoop doorhakken.

De Hoge Gezondheidsraad herhaalt eerst het belang van de eerste boosterdosis voor alle volwassenen, naast kinderen en adolescenten met een risico op ernstige ziekte en in het bijzonder voor 65-plussers en voor mensen met onderliggende aandoeningen en/of een verlaagd immuunsysteem.

“Een op de zeven Vlaamse volwassenen heeft die eerste booster nog niet gehaald en die mensen worden wetenschappelijk als onbeschermd gezien”, stelt professor Dirk Ramaekers, hoofd van de Taskforce Vaccinatie. In Wallonië en Brussel ligt de dekkingsgraad van de eerste booster nog lager: haalde in Vlaanderen 85 procent van de volwassenen die derde prik, dan deed in Wallonië dat slechts 67 procent, in Brussel minder dan de helft (49 procent).

Voorts beveelt de HGR aan om alle risicogroepen uiterlijk eind september een extra booster te geven, met net als voor de eerste booster een interval van ten minste drie en bij voorkeur zes maanden tussen beide boosters.

LEES OOK. Alle volwassenen kunnen na zomer tweede boosterprik halen

Ga jij na de zomer je tweede boosterprik halen?

Vastgoed

Jobs in de regio