Een hondenpoepbuis (themabeeld). 

Een hondenpoepbuis (themabeeld). © STEFAAN BEEL

Stad plaatst vijftien hondenpoepbuizen

Lier -

De stad Lier heeft vijftien hondenpoepbuizen gekocht. Ze worden in september geïnstalleerd.

Chris Van Rompaey

Het schepencollege keurde vorig jaar een vuilnisbakkenplan goed om zwerfvuil en sluikstort op het openbare domein te verminderen door in de juiste vuilnisbak op de juiste plaats te voorzien. “We lieten metingen uitvoeren en op basis van de resultaten én de adviezen van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) verwijderden we een aantal vuilnisbakken in woongebieden en industriegebieden, omdat deze zeer gevoelig waren voor sluikstort of te weinig gebruikt werden”, zegt schepen van Afvalbeleid en Proper Lier Ivo Andries (Open Vld).

“In het vuilnisbakkenplan staat ook dat we hondenpoepbuizen zouden plaatsen op locaties waar veel baasjes met hun hond passeren. We hebben er ondertussen vijftien aangekocht tegen 445 euro per stuk. Door hun specifieke design is het moeilijker om er huishoudelijk afval in achter te laten. De hondenpoepbuizen worden eind augustus geleverd, zodat we ze in september kunnen plaatsen.”

De hondenpoepbuizen komen op volgende locaties: Ploeghoeveweg 6, Arbeidsstraat x Kreeftstraat, Frankenweg, Tramweglei 93, Bosstraat t.h.v. Frans Boogaertstraat, ingang Jutse Plassen, ingang Bogerse Plassen, ingang Plaslaar, Sluislaan 12, Stijn Streuvelstraat x Smedenstraat, IJzerbrug, Rijenweg, Mimosalaan x Gladiolenlaan, Waterschransweg en Fort van Lier. (cvr)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio