De omgebouwde zeecontainer wordt zondag ook opgesteld op het Familiefestival Looiend. 

De omgebouwde zeecontainer wordt zondag ook opgesteld op het Familiefestival Looiend. © RR

Buren Looiendkermis bouwen zeecontainer om tot buurtcafé en festivalkraam

RETIE -

De buurtbewoners van het Looiend in Retie hebben een oude zeecontainer omgebouwd tot een klein buurtcafé. De stalen doos doet komende zondag ook dienst als drankkraampje op de tweede editie van het Familiefestival Looiend.

“We hebben de container ingericht als ons eigen kleine café, met tafels, stoelen, toog, koelinstallatie, een deur en een luik”, zegt Herwig Verwaest van het buurtcomité van het gehucht Looiend in Retie. “We gebruiken de container onder andere als vergaderlokaal, maar ook om samen naar een match van de Rode Duivels te kijken of voor andere buurtactiviteiten.”

Zondag wordt het café-in-the-box ook opgesteld op het Looiend Familiefestival, op het grasveld achter de lokale kleuterschool Spelewei. Vanaf 12u nodigt de buurt alle inwoners van Retie uit op het festival, met tal van dans-, muziek-, grime- en knutselworkshops voor de kinderen, een circus, een ezelride, livemuziek en… een groot terras waar je lekker kunt eten en drinken.

“We serveren onder meer ijs van D‘ijsje in Retie, wafels, hamburgers en verse pastagerechten”, zegt Herwig. “Behalve koffie en frisdrank bieden we ook verschillende speciale bieren aan, waaronder de bekroonde Zeezuiper, Strandgaper en Hopruiter van de Scheldbrouwerij.”

Opvolger van Looiendkermis

Het Familiefestival Looiend is de opvolger van Looiendkermis, dat jarenlang een van de drukst bezochte vedettenkermissen was in de regio, met optredens van tal van Vlaamse vedetten, van Sam Gooris tot Willy Sommers, Helmut Lotti, Luc Steeno, Leopold III, Touch of Joy en Regi Penxten van Milk Inc. De nieuwe ‘familiekermis’ vindt plaats in de Boogstraat in Retie op zondag 10 juli vanaf 12u. Toegang: gratis. De opbrengst wordt gebruikt voor het onderhoud van de lokale buurtschool. (ema)  

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio