Westerlo trapt stage in Nederland op gang, Akbunar en Tagir sluiten aan

Westerlo is maandag aan zijn zomerstage in het Nederlandse Papendal begonnen. De Kemphanen verwelkomden de eerste dag meteen een nieuwkomer.

Kersten Steurbaut

LIVE. Volg de oefenstage van Westerlo in Papendal op de voet!

Zondagavond stond er in het Topsportcentrum in Papendal, The home of Team NL dat bijna net zo groot is als de gemeente Westerlo, na de busreis nog een loopsessie op het programma. Maandag was het tijd voor het echte werk.

Geen blessures

Westerlo startte de stage met 27 spelers. Simon Paulet, Mattias Lloci en Trésor Mossi zijn er niet bij, beloftendoelman Jason Janssens mag een week van het werk bij de eerste ploeg proeven.

Jonas De Roeck kon rekenen op een volledig fitte kern en maakte er meteen een lange dag van. Na activatie-oefeningen in het hotel stonden de spelers in de voormiddag meteen 2,5 uur op het oefenveld. De intensiteit bleef nog beperkt, al zat De Roeck tijdens de trap- en pasvormen wel heel kort op zijn groep. Nieuwkomer Dorgeles Nene liet zich opmerken met enkele mooie baltoetsen.

 
 

Spelen voor recuperatiedagen

De oefensessie werd afgesloten met een opvallende spelvorm, waarbij de spelers een gigantische bal met behulp van een goede traptechniek in een ander vak moeten krijgen. De inzet? Recuperatiedagen. Wie aan het einde van de week de meeste punten verzamelt, mag rekenen op een aantal extra recuperatiedagen tijdens het seizoen. De spelers met het minste aantal punten moeten aan het rad draaien voor een extra opdracht, zoals de greenkeepers helpen of de auto van de trainer wassen. Een inzet die duidelijk veel waard is. In de namiddag stond er een geïndividualiseerde sessie op het programma.

Akbunar en Tagir sluiten aan

Maandagavond sloot Halil Akbunar bij de groep aan. De transfer van de 28-jarige Turkse flankspeler wordt spoedig afgerond. Dinsdag krijgt hij nog het gezelschap van zijn landgenoot Ravil Tagir, die na fysieke en medische testen terugkeerde om zijn visum in orde te brengen.

 
 
 
 
 
 
 

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Jobs in de regio