De nieuwe parking bevindt zich tussen het containerpark en PVT De Liereman. 

De nieuwe parking bevindt zich tussen het containerpark en PVT De Liereman. © RR

Nieuwe parking Liereman in gebruik, oude wordt ingenomen door speelnatuur

Oud-Turnhout -

Gedaan met hotsen en botsen over de stoffige zandvlakte of schuiven over de natte modder. Landschap De Liereman heeft een nieuwe parking, wat verder weg van het bezoekerscentrum, maar met aansluiting op het populaire Echelkuilpad.

Het was al langer een doorn, of liever een stofwolk, in het oog van menig bezoeker van Landschap De Liereman. De parking was een zandvlakte naast het bezoekerscentrum. Op drukke dagen keek je vanop het terras uit over een zee van autodaken. Die tijden zijn gedaan. De nieuwe parking bevindt zich tussen het containerpark en PVT De Liereman. Ze heeft een even grote capaciteit maar is beter bestand tegen plassen en modder.

Het bezoekerscentrum is bereikbaar via een nieuwe wandelweg, die parallel loopt met de Schuurhovenberg. Onderweg passeren bezoekers een bruggetje gemaakt door de lokale vrijwilligers, het nieuwste kunstwerk Connect to Nature van Chris Wens en een speelelement van Snuit voor kinderen. Maar er is vanaf de nieuwe parking ook een rechtstreekse doorsteek naar het Echelkuilpad, de rode wandeling.

De oude parking wordt afgesloten en de komende maanden omgetoverd ingevuld door de natuur zodat kinderen er veilig kunnen spelen. Voor fietsers voorzagen de vrijwilligers van de Liereman drie extra stallingen aan het bezoekerscentrum. (woad)

De parking is verbonden met het bezoekerscentrum door een wandelpad, doorsteken naar het Echelkuilpad kan ook.

De parking is verbonden met het bezoekerscentrum door een wandelpad, doorsteken naar het Echelkuilpad kan ook. © RR

www.deliereman.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio