© atv

Wateroverlast door drie verschillende leidingbreuken in Wilrijk, Edegem en Deurne: “Puur toeval”

Wilrijk, Deurne, Edegem -

Zowel in Deurne, Wilrijk als Edegem is maandagavond op drie verschillende momenten een breuk ontstaan in de waterleiding. Dat ging uiteraard gepaard met de nodige hinder. De drie breuken op eenzelfde avond hebben niets met elkaar te maken. Drinkwatermaatschappij water-link spreekt van puur toeval en begint morgenvroeg met alle herstellingswerken.

jtp

Het eerste incident deed zich in de late namiddag voor aan de speeltuin in het Rivierenhof in Deurne. Een deel van het voetpad, het grasplein en een groot deel van de speeltuin kwam er onder water te staan na een leidingbreuk. Rond 20.45 uur kregen de hulpdiensten ook oproepen van aan het Rucaplein in Wilrijk.

“Op de hoek met de Hindenstraat was er onder het voetpad een waterlek ontstaan”, zegt een buurtbewoonster die alles zag gebeuren. “Het water gutste met geweld uit de grond en liep enkele garages binnen. Het was wel even schrikken.” Een deel van het plein kwam even blank te staan. Brandweer Zone Antwerpen rukte uit om onder meer met zandzakken de betrokken garages en kelders zo goed mogelijk te beschermen.

Als klap op de vuurpijl werd er ook in Edegem, op de hoek van de Prins Boudewijnlaan en de Drie Eikenstraat een waterleidingbreuk gemeld. Ook daar kwam een deel van het voetpad omhoog en stond de straat deels onder water.

Drie waterleidingbreuken op één avond, maar toch blijkt er geen sprake van een verband. “Dit is helaas puur toeval, de wet van Murphy die heeft toegeslagen. Het ging om spontane breuken zonder verband tussen de incidenten”, zegt Nico Dries van drinkwatermaatschappij water-link. “De leidingen werden afgesloten en morgenvroeg (dinsdag, red.) om 7 uur beginnen we meteen met alle herstellingswerken.”

Door de waterleidingbreuken zitten verschillende gezinnen tot morgenvroeg zonder drinkbaar water. Water-link heeft op de getroffen plaatsen waterafnamepunten voorzien.

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

Rivierenhof in Deurne. 

Rivierenhof in Deurne. © rr

Rivierenhof in Deurne. 

Rivierenhof in Deurne. © rr 

Rivierenhof in Deurne. 

Rivierenhof in Deurne. ©  rr

Aangeboden door onze partners