Politie over schutter van Highland Park: “Verdachte is Robert E Crimo III, hij is gewapend en gevaarlijk”

De politiechef van Highland Park heeft de man die tijdens de 4 juli-parade het vuur opende en al zeker 6 mensen doodde geïdentificeerd als Robert ‘Bobby’ E Crimo III hebben. Er wordt verondersteld dat de 22-jarige gezochte man gewapend en gevaarlijk is. Hij zou met een zilverkleurige Honda Fit uit 2010 rijden, met nummerplaat DM80653, denken de autoriteiten, die ook een foto van de man verspreidden.

Laurence Torck

De man zou vanop een dak hebben geschoten op een menigte die deelnam aan de Fourth of July-parade. Op welk dak de man precies stond, is nog niet duidelijk volgens de politie.

De politie heeft gevraagd om alle beelden van beveiligingscamera’s te overhandigen aan de onderzoekers. Er werd wel al een wapen gevonden en zwaar gewapende teams gaan nu van deur tot deur op zoek naar de schutter.

Volgens de politie zou de man hebben geschoten tot het moment dat de politie ter plaatse was. “Alles wijst erop dat hij zeer discreet en moeilijk te zien was”, klinkt het. Volgens de politie viseerde de jongeman het volk dat aan de parade deelnam.

 

 ©  RR

Volgens sergeant Chris Covelli van de Lake County Major Crime Take Force gelooft de politie dat de verdachte met een ladder in een steegje op het dak klom. “Het lijkt erop dat de toegang via de ladder onveilig was”, zegt hij. Volgens de politie hebben ze op het dak een wapen gevonden, op de plek waar de schutter zou gestaan hebben. Men weet nog niet of de verdachte zich nog in de perimeter bevindt die ze onderzoeken, er wordt onder meer met drones gezocht.

LEES OOK. LIVE. Schietpartij in Chicago tijdens 4 juli-parade: minstens 6 doden en 31 gewonden

Gevonden vuurwapen wordt getraceerd

Het vuurwapen dat teruggevonden werd in Highland Park na de schietpartij wordt momenteel getraceerd. De bedoeling is om zo snel als mogelijk te kunnen achterhalen wie het wapen gekocht heeft en van waar het vandaan komt. Onderzoekers proberen na te gaan hoe het in de handen van de schutter is beland. Er wordt daarvoor onder andere gekeken naar het serienummer. Vervolgens moet er contact worden opgenomen met de fabrikant en moet er gezocht worden naar de laatste legale eigenaar van het wapen.

Chief David Brown van de Chicago Police laat via Twitter weten dat er ook helikopters worden ingezet in de zoektocht naar de man. “Hoewel er geen informatie is die wijst op een dreiging voor Chicago, blijven we alle mogelijke middelen inzetten”, schrijft hij nog.

Tijdens het weekend van 4 juli vinden elk jaar verschillende feesten en parades plaats om de Amerikaanse onafhankelijkheid te vieren.

Vastgoed

Jobs in de regio