Presentatoren Holly Mae Brood en Viktor Verhulst. 

Presentatoren Holly Mae Brood en Viktor Verhulst. ©  Streamz

‘Love island’-singles willen lans breken voor daten met vitiligo en alopecia

Bij Streamz begint vanaf volgende maandag weer de zoektocht naar de liefde. Twaalf singles – Vlamingen en Nederlanders – hebben hun koffers al gepakt voor ‘Love island’. Onder hen ook twee singles die een lans willen breken voor daten met alopecia en vitiligo.

Eva De Poorter

Ze zijn jong, knap en op zoek naar de liefde. Dat vat de twaalf kandidaten van Love island voor dit derde seizoen zowat samen. Maar twee van hen komen ook met een missie, een lans breken voor de aandoening waarmee ze door het leven gaan.

De Nederlandse Gideon (25) werkt als internationaal model, en had al campagnes in de Italiaanse editie van het magazine Vogue en voor Nike. Hij leeft met vitiligo, een aandoening waarbij de huid en het haar pigment verliezen. Daarom heeft zijn donkere huid ook plekken die wit zijn. Gideon wil in Love island laten zien dat je met vitiligo evenzeer de liefde van je leven kan vinden. Hij zal bij zijn droomvrouw vooral naar het innerlijke kijken, en zoekt naar iemand die begrijpt dat hij voor zijn werk vaak weg van huis is.

Gideon 

Gideon ©  Streamz

Ook de Rotterdamse Tene (26) trekt met een missie naar Love island: inspiratie bieden aan andere vrouwen met alopecia, een aandoening die zorgt voor (gedeeltelijk) haarverlies. Onder meer Jada Smith, de vrouw van acteur Will Smith, maakte het thema eerder al bespreekbaar door haar verhaal te doen. Tene is een powervrouw die een man zoekt om in de watten te leggen, maar hij moet van goeden huize zijn om de perfectionistische Tene echt aan zich te kunnen binden.

Tene 

Tene ©  Streamz

Dit zijn de overige kandidaten

Model Sunita (21) uit Nederland zoekt een grappige man die haar meeneemt op avontuurlijke dates. Van kleine gestes als een voor haar bereide maaltijd wordt ze gelukkig.

 

 ©  Streamz

De Vlaamse Amandine (20) werkt als Miss-coach en zoekt een lieve man met ‘bad boy’-uiterlijk en een groot hart voor dieren. De kat beslist mee. Geen goedkeuring, geen kans.

Amandine 

Amandine ©  Streamz

Manon (23) zoekt een ambitieuze gentleman, geen nietsnut of een ijdeltuit voor deze Vlaamse. Initiatief nemen en een warme glimlach zijn troefkaarten.

Manon 

Manon ©  Streamz

Kimbery (24) is in 2020 Miss Exclusive geworden. Een lange man met bruine lokken, een “knap kopje” en een verzorgd uiterlijk maakt grote kans bij de Vlaamse met Filipijnse roots.

Kimbery. 

Kimbery. ©  Streamz

Fé (23) is opticien in opleiding. Haar droomman ontmoet ze liever in het echte leven, dan via datingapps. De Nederlands-Limburgse praat bovendien een aardig mondje Vlaams.

Fé 

Fé ©  Streamz

Een grote, stoere knuffelbeer, dat is de Nederlander Mehti (26). Liegen en zichzelf niet durven te zijn, daar heeft hij een hekel aan. Hij zoekt een slimme, zorgzame dame die hem steunt.

Mehti 

Mehti ©  Streamz

Familie staat op een voor de Nederlander Merijn (21). Hij heeft zijn eigen elektrobedrijf, maar zoekt een spontane “beauty” met bruine ogen om op lekker actieve dates te gaan.

Merijn 

Merijn ©  Streamz

Lennert (24) is een sociale jongen uit Sint-Niklaas. De tattoo op zijn biceps voorspelt het: hij kan behoorlijk intens en passievol zijn. Hij zoekt een vrouw die mooi is, vanbinnen en vanbuiten.

Lennert. 

Lennert. ©  Streamz

Antwerpenaar Marvin (28) heeft zijn eigen vastgoedkantoor. Omdat zijn zaak altijd op één stond, heeft hij niet eerder gedacht aan zijn liefdesleven. Daar wil hij nu verandering in brengen.

Marvin 

Marvin ©  Streamz

Als garçon heeft de Vlaamse Jules (24) veel internationale sterren bediend. Hij hoopt met zijn droge humor en versiertactieken te scoren. Een kleine latina is helemaal zijn type.

Jules 

Jules ©  Streamz

Vastgoed

Jobs in de regio