Schepen Tom Tachelet met de jonge proefkonijntjes op het nieuwe beweegeiland in het park: Felix, Kobe en Marie. 

Schepen Tom Tachelet met de jonge proefkonijntjes op het nieuwe beweegeiland in het park: Felix, Kobe en Marie. © JAA

Nieuw in gemeentepark: lekker slingeren of bewust aan je spieren werken op beweegeiland

Wijnegem -

Het gemeentepark heeft een nieuwe attractie. Het beweegeiland kan dienst doen als speeltoestel, maar je kan er ook aan je fysieke conditie werken. Of hoe je in Wijnegem een street workout kan doen in een wonderlijk mooie omgeving.

“Eigenlijk is dit de eigentijdse opvolger van de oude fit-o-meter. Die hebben we afgebroken, al bleef de 55+-variant staan”, legt schepen van Domein en Sport Tom Tachelet (Dorpspartij Durf!) uit. “In het jargon heet dit calisthenics. Een fysieke sport die zich richt op training met behulp van je eigen lichaamsgewicht als weerstand. Dit doe je met duw-, trek-, buig-, sprong- en zwaai-oefeningen. Het doel is het vergroten van spierkracht, spiermassa, mobiliteit/flexibiliteit en uithoudingsvermogen.”

“Bekende oefeningen bij deze street workout sport zijn push-ups, pull-ups en burpees. Aan elk rek hangt een plaatje dat duidelijk maakt hoe je precies tewerk gaat. Eventueel kan je ook de QR-code scannen. ”


 

 © JAA

Vaak zie je dit soort toestellen staan in hippe ‘urban’ crossfitzaken. Maar in Wijnegem krijg je de prachtige omgeving van het gemeentepark en meer bepaald de tegenwoordig erg natuurlijk uitziende want minder vaak gemaaide grasweide achter villa De Lichtbron als decor. “Lichaam en geest werkt samen tijdens het beoefenen van de sport op het gebied van kracht, stabiliteit, mobiliteit en de factor fun. Want kinderen kunnen hier natuurlijk ook gewoon lekker op klauteren of slingeren”, aldus Tachelet.

En dat laatste laten zijn eigen kinderen Marie en Kobe zich geen twee keer zeggen. Samen met buurjongen Felix Joris nemen ze het beweegeiland stormenderhand in. (jaa)


 

 © JAA


 

 © JAA

Vastgoed

Jobs in de regio