Tijdens de Willem Elsschotwandeling in Herselt treed je in de voetsporen van de bekende schrijver. 

Tijdens de Willem Elsschotwandeling in Herselt treed je in de voetsporen van de bekende schrijver. © RR

Drie Kempense tochten in finale Wandeling van het Jaar

Geel, Herselt, Meerhout, Retie -

De provincie Antwerpen houdt naar goede gewoonte bij het begin van het nieuwe toeristische seizoen de verkiezing van de Wandeling van het Jaar. Dit jaar is een feesteditie, want de wedstrijd loopt al de tiende keer. Onder de vijf finalisten zitten drie Kempense tochten.

Zo is Wandelen met Willem Elsschot in Herselt kandidaat. De tocht volgt de sporen van de aanwezigheid van de bekende Vlaamse schrijver tijdens zijn vele verblijven in Blauberg en omgeving. De wandeling in Scherpenbergen-De Hutten in het grensgebied tussen Meerhout en Geel leidt de liefhebber door de grote verscheidenheid in natuurlijke landschappen in dit toegankelijke private domein. De Prinselijke Vijverroute neemt je dan weer op sleeptouw langs groen en water in het provinciaal domein Prinsenpark in Retie.

De provincie nodigt iedereen uit om de tochten uit te proberen en voor eind augustus een stem op je favoriete trip uit te brengen. Vorig jaar zijn maar liefst 15.000 wandelfiches van de toenmalige finalisten gedownload.

Martine Tanghe

“De gevarieerde shortlist zit daar vast voor iets tussen”, zegt gedeputeerde Mireille Colson (N-VA). “Ook nu weer spreken de vijf kandidaten (naast de Kempense routes ook tochten in Essen en Kontich, red.) een breed publiek aan, van families tot doorgewinterde stappers. Naast veel natuur serveren de wandelingen steevast ook extra beleving. Met ditmaal onder meer een picknickservice, gedichten ingesproken door Martine Tanghe, vlonderpaden, speelnatuur en bivakplekken om na te genieten van je trip.” De winnaar wordt in september bekendgemaakt. (ho)

www.wandelingvanhetjaar.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio