Tijdens haar afscheidsfeest bleek hoe geliefd juf Betty wel is geweest op Campus Kajee.  

Tijdens haar afscheidsfeest bleek hoe geliefd juf Betty wel is geweest op Campus Kajee.  © RR

Campus Kajee-monument juf Betty voor één keer in de schijnwerpers

Schoten -

Op de vrije basisschool Campus Kajee weet iedereen dat Betty De Petter niet graag in de schijnwerpers staat. Maar de legendarische juf na zo’n fantastische loopbaan zomaar stilletjes laten vertrekken, dan kon natuurlijk niet. Kinderen, collega’s en directie bezorgden haar een groots afscheid.

Betty De Petter studeerde voor onderwijzeres aan de normaalschool Pulhof, waar ze in 1980 afzwaaide. Als linkshandige studente was dat in die tijd geen sinecure. Juf worden was haar grote droom, waarvoor ze heeft moeten vechten, maar die ze wel mooi gerealiseerd heeft.

Na een zoveelste interim-opdracht in de Bloemendaalschool bood Jef Mees haar in 1987 de kans om te beginnen op het toenmalige Kindsheid Jesu. Ze zou er nooit meer weggaan en haar volledige carrière van 35 jaar volbrengen op wat we vandaag kennen als Campus Kajee, de school die ook bekendstaat voor haar internaatafdeling met onder meer kinderen van schippers en kermisreizigers.

Doorheen de jaren was Betty afwisselend klasleerkracht in het vierde en zorgleerkracht. Tijdens haar jaren als zorgjuf ontfermde ze zich over de anderstalige nieuwkomers. Die kregen van haar telkens een taalbad Nederlands. Het was één van haar grote passies. Zelf had ze altijd eerder een wiskundeknobbel, maar door met taal bezig te zijn, kreeg ze ook daarvoor aandacht.

Godsdienst

De laatste vier jaar van haar carrière was haar onderwijsopdracht godsdienst geven in de hogere klassen (4-5-6). Die job was haar op het lijf geschreven. Onder meer de eucharistievieringen van de school organiseerde Betty en ze verzorgde die tot in de puntjes.

Juf Betty was een begrip op Campus Kajee. En die liefde en respect waren wederzijds. De klasfoto’s van alle klassen die ze ooit onder haar hoede heeft gehad, bewaart ze in een persoonlijk archief met alle namen van de kinderen erbij geschreven.

Betty werd op het einde van dit schooljaar in de bloemetjes gezet door de kinderen. Ze hadden per klas een mooi cadeautje geknutseld en er werd een lied met bijhorend dansje opgevoerd. Ook de collega’s hadden voor een afscheidsviering gezorgd met leuke filmpjes. Juf Betty werd tot slot met pensioen gestuurd door de grote poort, met een weekendje Nederland als afscheidscadeau, bezoek aan de Floriade in Almere inbegrepen. (jaa)

Vastgoed

Jobs in de regio