© BFM

Bizar ongeval op Houtlaan: bestuurder rijdt zich vast op fietspad en belandt in de gracht

Wijnegem -

Op de Houtlaan in Wijnegem is maandag een bizar ongeval gebeurd. De bestuurder van een bestelwagen was per ongeluk op het afgescheiden fietspad beland, probeerde rechtsaf te draaien… en belandde met zijn voertuig in de gracht. Niemand raakte gewond.

jtp

Het ongeval vond iets na 16 uur plaats. “Onze ploegen kwamen toevallig op het ongeval uit en zagen het voertuig steken in de gracht”, zegt commissaris Johan Wonnink van de lokale politie Minos. De bestuurder was in de problemen geraakt toen hij vanuit de Broekstraat de Reigerstraat was ingedraaid.

Voor automobilisten is die straat halverwege doodlopend, maar fietsers kunnen wel doorrijden om op het afgescheiden brede fietspad van de Houtlaan te komen. De verstrooide bestuurder had zich duidelijk misrekend en kon door de betonblokken niet op de Houtlaan terecht.

Zo’n honderd meter verderop wilde de man zijn fout rechtzetten door rechtsaf te draaien richting kasteel Belvedère … maar hij had de diepe gracht naast de weg te laat opgemerkt. “Bij het ongeval waren geen andere partijen betrokken en niemand raakte gewond. De wagen moet wel getakeld worden”, aldus Wonnink.

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

Vastgoed

Jobs in de regio