©  BELGA

Van corruptie verdachte douanier blijft in de cel maar ontkent iets met drugs te maken te hebben

Een 58-jarige douanier uit het Waasland blijft nog zeker twee weken in de cel. De man wordt ervan verdacht hulp te hebben geboden aan drugsbendes. De raadkamer wilde de man een enkelband geven maar het parket en hijzelf gingen in beroep.

Tijdens het uitlezen van de gekraakte berichten uit de geëncrypteerde chatdienst Sky ECC zagen speurders dat twee vermoedelijke drugscriminelen met elkaar chatten over een douanier die in de haven van Antwerpen werkt en ingeschakeld zou worden door de criminele organisatie. Hij zou hebben moeten helpen bij de invoer van partijen cocaïne. Vorige week dinsdag werd de 58-jarige man, een Waaslander, op zijn werk in de haven van Antwerpen opgepakt door speurders van de federale gerechtelijke politie. Het parket wilde niet in detail treden over de exacte functie van man, maar het zou om een douanier met heel wat bevoegdheden gaan.

De vijftiger verscheen maandagnamiddag voor de raadkamer in Antwerpen. Die besliste om hem onder elektronisch toezicht te plaatsen maar het parket ging in beroep tegen die beslissing. De man blijft dus nog twee weken in de cel en zal dan voor de kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) verschijnen. “Wij hebben zelf ook beroep aangetekend tegen de beslissing van de raadkamer”, reageert Mathias De Daele, advocaat van de douanier. De verdachte ontkent namelijk in alle toonaarden ook maar iets met criminele organisaties te maken te hebben en wil vrijgelaten zonder enkelband. “Volgens ons zijn er geen ernstige aanwijzingen van schuld”, zegt De Daele. “Voor de KI zullen we opnieuw het debat voeren.”

sare

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio