Vlaams Belang eist nultolerantie in en rond Diepestraat: “Laat de politie deze wijk bezetten en herover de straten met gerichte razzia’s”

Antwerpen -

Vlaams Belang Antwerpen eist een hardhandige politieaanpak in en rond de Diepestraat, na de aanhoudende drugscriminaliteit in de straat. De partij wil dat het politiekantoor in de Handelsstraat permanent bemand wordt en pleit voor “gerichte razzia’s om de straten te heroveren op de drugscriminelen.”

Jan Stassijns

LEES OOK. Dealers claimen de Antwerpse Diepestraat en steken vuurwerk af: “Onze straat is geannexeerd door illegale drugsdealers”

De winkeliers van de Diepestraat in Antwerpen-Noord trekken aan de alarmbel. Hun straat wordt overgenomen door drugsdealers, die de toegang tot de winkels blokkeren, vrouwen naroepen,... Dagelijks ontstaan er vechtpartijen tussen dealers en junkies. De overlast in de wijk is niet nieuw, maar escaleert volgens de buurtbewoners naar ongekende hoogtes.

Vlaams Belang eist dat er streng en hard wordt opgetreden door de politie. “Het nabijgelegen politiekantoor in de Handelstraat moet permanent worden bemand en als uitvalsbasis fungeren voor het opkuisen van de wijk”, zegt Sam Van Rooy, fractieleider van Vlaams Belang in de Antwerpse gemeenteraad. “Zet politie in burger in en doe permanent controles op identiteit, drugs en verboden wapenbezit, maak deze criminele illegalen het leven onmogelijk. Er móet nultolerantie heersen. Niet de illegalen en drugscriminelen maar de burgemeester en onze politie moeten baas zijn in de Antwerpse wijken.”

Vlaams-Belangfractieleider Sam Van Rooy. 

Vlaams-Belangfractieleider Sam Van Rooy. ©  Joris Herregods

Ook Vlaams Belang-gemeenteraadslid Filip Dewinter pleit voor onmiddellijke actie en wijst op de verantwoordelijkheid van burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Dit probleem is zo oud als de straat”, stelt Dewinter. “Het woekerde 15 jaar geleden al onder burgemeester Patrick Janssens en is alleen maar erger geworden. Wederom blijkt dat de zogeheten ‘War on drugs’, die burgemeester De Wever ondertussen al zo’n tien jaar geleden aankondigde, niet werkt. Laat de politie deze wijk bezetten en herover de straten met gerichte razzia’s. De daders zijn gekend, de bendes zijn gekend, dus irriteer, saboteer en verstoor deze drugscriminelen permanent. Pak ze op, houd ze vast en zet de illegalen het land uit.”

Gemeenteraadslid Filip Dewinter (Vlaams Belang). 

Gemeenteraadslid Filip Dewinter (Vlaams Belang). ©  Joris Herregods

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio