© Sergi Reboredo

Trio schuldig aan drugsfeiten: celstraffen met uitstel en werkstraf

Mechelen, Duffel -

Drie mannen zijn schuldig bevonden aan het bezit en/of de handel in drugs. Een van hen liep een werkstraf van 150 uur op, twee anderen kregen allebei 18 maanden cel met uitstel.

Theo Derkinderen

In maart zette de politie op de Zwartzustersvest in Mechelen een auto aan de kant voor een banale controle. De inspecteurs merkten onmiddellijk dat er een cannabisgeur uit het voertuig kwam en gingen over tot een grondige inspectie van de wagen. Een van de mannen, Frédéric P., probeerde – tevergeefs – nog een joint te verstoppen en de politie trof ook een zakje met ketamine aan.

De speurders voerden nadien een huiszoeking uit in de woning van P. maar vreemd genoeg was het Karim G. die in de woning werd aangetroffen. Hij bleek ketamine op zak te hebben en in het huis zelf vond de politie nog 80 gram cannabis en 26 gram ketamine aan.

P. bleek op dat ogenblik te verblijven bij zijn vriendin. Ook daar vonden de politiemannen kleine hoeveelheden cannabis en hasj. “Die lagen open en bloot in de woonkamer, ondanks de aanwezigheid van jonge kinderen”, foeterde de openbare aanklager.

In de gsm’s van de betrokkenen werden drugsgerelateerde berichten teruggevonden. En zo kwam ook de derde beklaagde in beeld: Bahaeddine B. uit Duffel. Die stond op dat ogenblik onder elektronisch toezicht. “Maar het was duidelijk dat hij ook betrokken was bij drugshandel. Hij regelde de zaakjes netjes vanuit zijn woning”, klonk het.

Veel pijn

P. van zijn kant zei dat hij een arbeidsongeval heeft gehad en af te rekenen had met veel pijn. Daarom was hij teruggevallen op het gebruik van cannabis. De twee anderen ontkenden dat ze iets met de verkoop van drugs te maken hadden.

De rechter vond evenwel voldoende bezwarende elementen terug en veroordeelde de drie mannen. tdk

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio