© RR

Tweetal steelt steps: jaar cel met uitstel

Mechelen -

Twee Algerijnen zijn door de Mechelse correctionele rechtbank veroordeeld tot een jaar cel en een boete van 800 euro, allebei met uitstel, voor de diefstal van vier steps en enkele T-shirts.

De twee liepen op 23 april tegen de lamp toen ze meer dan grote interesse toonden in enkele gestalde fietsen in het centrum van Mechelen. De politie controleerde het duo en trof in de rugzak van een van hen ook enkele nieuwe T-shirts aan, net als een kniptang en een mes.

Snel werd duidelijk dat Ali O. en Abdo C. ook in aanmerking kwamen voor de diefstal van in totaal vier steps. Die waren gestolen op de Grote Markt en in de Befferstraat. Dat ze iets te verbergen hadden, bleek ook uit hun houding, want het tweetal sloeg tijdens de controle op de vlucht. Na een korte achtervolging konden ze evenwel worden opgepakt.

De T-shirts die ze bij zich hadden, bleken gestolen te zijn uit de winkel WE in Mechelen. O. en C. probeerde nog aan een proces voor de correctionele rechtbank te ontsnappen door te zeggen dat ze minderjarig waren, maar een botscan toonde aan dat ze minstens 19 jaar oud waren.

De twee verschenen aangehouden voor de rechtbank, maar ondertussen mochten ze de gevangenis verlaten. (tdk)

 tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio