Juni: Lisa Van Den vonder en Sarah Cools in het wit 

Juni: Lisa Van Den vonder en Sarah Cools in het wit ©  VDB

Antwerps beachduo Sarah Cools en Lisa Van den Vonder grijpen net naast winst in Sicilië: “Ons niveau was wat het moest zijn”

Ze waren als elfde gerangschikt, maar uiteindelijk moesten Sarah Cools en Lisa Van den Vonder zondag pas in de finale van het toernooi in het Siciliaanse Giardini Naxos het hoofd buigen voor het als eerste gerangschikte Italiaanse duo Bianchin–Scampoli. Onderweg naar de finale namen ze ook nog vlot de maat van de nummers twee en drie.

mabe

Nochtans waren onze nationale kampioenen niet zo goed aan het toernooi begonnen, want ze verloren hun eerste wedstrijd tegen een Japans duo met 2-0. Het doemscenario van het toernooi in Turkije, waar ze in de groepsfase al uitgeschakeld werden, was dichtbij.

“Daar hebben we geen moment aan gedacht”, zegt Sarah Cools. “Het is de kunst dit achter je te laten en de focus zo snel mogelijk op de volgende wedstrijd te leggen. Nadat we die vlot met 2-0 hadden gewonnen, zijn we in het toernooi gegroeid.”

Uiteindelijk strandden Cools en Van den Vonder op de meest ondankbare tweede plaats na 13-15-verlies in de beslissende derde set.

“Meteen na de wedstrijd was de teleurstelling vrij groot, vooral omdat we heel dichtbij de winst waren. Maar een uurtje na de wedstrijd keken we al met de nodige fierheid terug op het toernooi”, aldus Cools, die vooral tevreden was over het niveau dat ze als team hadden gehaald. “We begonnen met niet al te hoge verwachtingen en streefden ernaar om het gewoon punt per punt te bekijken. We wisten dat we ons beste niveau moesten halen. Dat is gelukt. We weten nu dat we met deze teams meekunnen als we zelf voor ieder punt op het scherp van de snee strijden. Met half werk win je in deze toernooien geen wedstrijd”, vervolgt Cools, die al vooruit kijkt naar volgend weekend, wanneer het duo in het Italiaanse Lecce aan de bak moet.

“Daar moeten we eerst door de kwalificaties proberen te geraken. Dat is opnieuw wat anders, maar als we ons niveau van de voorbije dagen halen, zouden we toch op zijn minst op de hoofdtabel moeten geraken.”

Vastgoed

Jobs in de regio