Schepen Sarah De Keyser (l) en gemeenteraadsvoorzitter Kathleen Rombauts aan het voetpad in het begin van de Duffelsesteenweg. 

Schepen Sarah De Keyser (l) en gemeenteraadsvoorzitter Kathleen Rombauts aan het voetpad in het begin van de Duffelsesteenweg. © Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver gaat voetpaden toegankelijker maken voor mindervaliden: “Gemeente letterlijk toegankelijk maken voor iedereen”

Sint-Katelijne-Waver -

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver gaat in op het voorstel van gemeenteraadsvoorzitter Kathleen Rombauts (N-VA) om een aantal voetpaden voor mindervaliden te verbeteren. De gemeente bekijkt wat kan en financieel haalbaar is.

Leo De Nijn

Gemeenteraadsvoorzitter Kathleen Rombauts ging op stap in de gemeente en maakte een overzicht van alle plaatsen waar het voetpad minder goed of slecht is voor personen in een rolstoel, met een rollator of mensen die slecht ter been zijn. Een overzichtslijst bezorgde ze aan de gemeentelijke diensten.

“Dat lijstje was vrij uitgebreid en slaat op zowat alle woonwijken in de gemeente. Ik wil Sint-Katelijne-Waver letterlijk toegankelijk maken voor iedereen”, zegt het gemeenteraadslid. “Ik vind het belangrijk dat personen in een rolwagen of met een loophulp ook vlot op pad kunnen in onze gemeente.”

Lang lijstje

Het lijstje is te lang om geciteerd te worden. “Het gaat vooral over opstekende of schuin liggende tegels op voetpaden. Ik ben er nogal wat tegengekomen op de Duffelsesteenweg, de Markt, in de wijk Elzestraat, in de Oudestraat in de wijk Pasbrug en zoveel meer. Het lijstje is overgemaakt aan de gemeente en hopelijk gaan ze er wat mee doen”, legt het gemeenteraadslid uit.

“Onze dienst uitvoering en dienst openbare werken hebben de lijst overlopen”, reageert Sarah De Keyser, schepen van Welzijn en Toegankelijkheid. “Op een aantal plaatsen kunnen onze diensten de nodige aanpassingen zelf uitvoeren. Op dit ogenblik zijn onze gemeentearbeiders reeds bezig met het uitvoeren van enkele aanpassingen op de Markt. Op andere plaatsen, waar grotere ingrepen nodig zijn, moeten we bekijken wat het kostenplaatje is dat hiermee samenhangt en prioriteiten vastleggen wat er haalbaar is.” (ldn)

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio