©  Rupel Boom

Dimitri Huys wordt Vanderidts assistent bij RC Mechelen: “Je krijgt niets cadeau, hard werken loont altijd”

Mechelen -

Greg Vanderidt, de nieuwe hoofdtrainer van RC Mechelen, krijgt de 45-jarige Dimitri Huys als zijn assistent naast zich. Huys werkte eerder al met Vanderidt samen bij eerstenationaler Rupel Boom.

gf

Welke voetbalpaden bewandelde je al?

Dimitri Huys: “In mijn jeugd heb ik bij Diegem gevoetbald. Daarna volgden Halle, Ramsdonk en Galmaarden. Vervolgens werd ik speler-trainer bij Ramsdonk, waar ik vierenhalf jaar T1 was. Daarna ben ik naar Eppegem gegaan, waar ik de U21 trainde. De U21 waren geïntegreerd in de werking van de eerste ploeg en zo heb ik Greg Vanderidt leren kennen. Bij Rupel Boom was ik tweeënhalf jaar T3 onder Greg. Ik ben ook nog een half jaar bij Merchtem geweest.”

En nu volgt dus RC Mechelen?

“Ik werd de voorbije week gecontacteerd. Dit was een kans die ik niet kon laten liggen. Ik heb al een periode met Vanderidt samengewerkt en daar komt nu dus een verlengstuk aan. Ik heb Greg goed leren kennen, we weten wat we aan elkaar hebben en delen dezelfde principes.”

Welke principes zijn dat dan?

“Vooral dat je niets cadeau krijgt. Hard werken loont altijd, zowel op training als in wedstrijden. We proberen ook zo veel mogelijk details in de hand te houden en alles heel goed voor te bereiden, zodat je niet snel voor verrassingen komt te staan. En het teambelang staat altijd voorop.”

Ken je RC Mechelen als club?

“Wie kent Racing niet? Het is een club met een mooie geschiedenis. Als je voor RC Mechelen mag werken, is dat als een trein die je niet laat passeren. Ik zal met plezier de verplaatsing vanuit Lennik, waar ik woon, maken. Sportief wordt het een uitdaging in tweede afdeling. Er zit zeker kwaliteit in de groep, maar we zullen in een reeks spelen die we niet gewend zijn. Ook daar moeten we rekening mee houden. Alleen teren op onze kwaliteiten, zal niet volstaan.”

LEES OOK. Na avontuur bij Beerschot wordt Greg Vanderidt de nieuwe coach van RC Mechelen: “Ik werkte al met 80% van de spelers”

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS