De jarige Marcel De Cuyper ontvangt een foto van de koning en de koningin. © rr

Heist-station viert honderdste verjaardag van oud-beenhouwer Marcel De Cuyper: “Hij heeft een opmerkelijk goed geheugen”

Heist-op-den-Berg -

Zo’n 150 tot 200 mensen kwamen op vrijdag 1 juli de honderdste verjaardag van Marcel De Cuyper vieren in de parochiezaal van Heist-station. Vorig jaar werd de oud-beenhouwer nog gehuldigd als oudste petanquer van het Heistse cursuscentrum.

Kristof Van Rompaey

Marcel De Cuyper werd op 1 juli 1922 geboren als boerenzoon in Berlaar-Heikant (Berlaar). In 1949 opende hij zijn eigen beenhouwerij op de Mechelsesteenweg in Heist-op-den-Berg. Zo’n tien jaar later verhuisde hij zijn zaak naar een ander pand. De uitbating deed hij samen met zijn echtgenote Maria Vermeulen. Zij overleed in 2015 op 90-jarige leeftijd.

Schepenen Eva Van den Brande en Eric Verbist feliciteerden de jarige namens het college. © rr

Op zijn 99ste werd Marcel vorig jaar gevierd op het petanqueterrein achter de kerk van Heist-station. Nu stond een drukbezochte receptie gepland in de parochiezaal. Schepenen Eric Verbist (CD&V) en Eva Van den Brande (Open Vld) feliciteerden de jarige namens het college. “Het is altijd aangenaam praten met Marcel”, zegt Verbist. “Hij heeft een opmerkelijk goed geheugen en communiceert nog altijd heel vlot. Petanquen blijft zijn hobby bij uitstek.” (kvro)

LEES OOK.Cursuscentrum huldigt oudste petanquer Marcel (99): “In beweging blijven is de boodschap”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners