Verklapt strijkt dinsdagavond 5 juli neer in het recreatiepark Netepark, met een avondje plezier dankzij komiek Joost Van Hyfte. 

Verklapt strijkt dinsdagavond 5 juli neer in het recreatiepark Netepark, met een avondje plezier dankzij komiek Joost Van Hyfte. © Rtv

Comedyavond trapt Herentalse cultuurzomer op gang

Herentals -

De Vlaamse kok-komiek Joost Van Hyfte geeft dinsdagavond 5 juli een gratis voorstelling in het recreatiepark Netepark. Het is niet alleen de start van een nieuwe reeks Verklapt, maar ook van de Herentalse cultuurzomer.

Hans Otten

Regionale zender Rtv en zuster TV-Plus serveren in juli en augustus weer een wekelijkse portie gratis comedy op dinsdagavond, op verschillende locaties in de regio’s Kempen en Mechelen. Komiek Joost Van Hyfte, die graag put uit zijn eigen horecaverleden, mag de aftrap geven op 5 juli in het recreatiepark Netepark. De formule is intussen bekend: breng je eigen (klap)stoeltje mee, installeer je in de zomerse setting en lach je een breuk vanaf 20.30u. De zender trakteert op gratis friet, maar daarvoor moet je vooraf een bon downloaden op de site van TV-Plus.

Minder dan een week later viert de Keizerstede de Vlaamse Feestdag. Die maandag 11 juli ontvouwt zich vanaf 14u op het Dorpsplein van Noorderwijk een programma vol Nederlandstalige muziek, dansinitiaties voor jong en oud, volksspelen en Vlaamse kost zoals frikandellen met krieken en pensen met appelmoes. DJ Bex verzorgt in de namiddag de Nederlandstalige plaatjes, om 20u kan je het gratis concert van Lenny & de Wespen meepikken.

 

 © 't Schaliken

Donderse Dagen

Ook de Donderse Dagen ontbreken dit jaar niet. In juli heeft stadsbeiaardier Koen Van Assche het op donderdagavond voor het zeggen. Op 7 juli maakt hij er meteen een speciale editie van: hij rolt zijn mobiele beiaard naar het binnenplein van ’t Schaliken en vertolkt er samen met harpiste Karen Peeters en fluitiste Hilde Michielsen werk van Astor Piazzolla en George Gershwin. Blikvanger is het duet met Connie Neefs, die begeleid door de beiaard eigen nummers en enkele van haar broer Louis Neefs vertolkt.

Noorderwijk Feest sluit op zaterdag 30 juli de eerste maand van de zomervakantie af met een eigen gevuld programma. Dat omvat onder meer een hobby- en ambachtenmarkt met 120 standhouders, een zomerterras met liveoptredens, een foodtruckfestival en springkastelen voor de actieve kleintjes. Daarnaast verzorgt Compagnie Mobil om 11u en 14u hilarisch en spectaculair straattheater met Sulky M1, een sullig mannetje dat een geschikte vrouw zoekt die in zijn koddige autootje past.

Compagnie Mobil verzorgt hilarisch en spectaculair straattheater tijdens Noorderwijk Feest. 

Compagnie Mobil verzorgt hilarisch en spectaculair straattheater tijdens Noorderwijk Feest. © 't Schaliken

Rock en pop

In augustus zetten de Donderse Dagen de versterker op 10, want dan vinden op het binnenplein van ’t Schaliken pop- en rockconcerten plaats. Het Kempense MoodCollector bouwt op 4 augustus een aanstekelijk feestje vol opzwepende dansmuziek, op 11 augustus gaat het er wat steviger aan toe met de Herentalse band The Yummy Mouths en het powerpoptrio High Hi. Het Limburgs ukelele-orkest Polly et les Quatre Snaar Em Brass serveert op 18 augustus prettige muziek en verrassende covers, waarna indiepopband The Antler King en het Olense Sex On Toast op 25 augustus de reeks afsluiten. De Herentalse zomer eindigt een dag later met de vertoning in openlucht van het Noorse komische drama The Worst Person in the World, in golfclub Witbos.

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio