ANTWERPEN LIVE. Nico Volckeryck van NSZ over eerste soldenweekend in Antwerpen: “Nu al kortingen van 70% door coronacrisis”

Het eerste soldenweekend in Antwerpen was een succes. Dat zegt Nico Volckeryck van NSZ, het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen. “De verkoop lag 12 tot 15% hoger dan vorig jaar. Het funshoppen is duidelijk terug.”

edb

In 2020 en 2021 kregen de winkels te maken met matige zomersolden, ten gevolge van de coronacrisis. Nu de maatregelen verdwenen zijn, komen de shoppers weer naar buiten, aldus Volckeryck. “We zijn in Antwerpen heel goed begonnen aan de solden. Er is veel volk de stad in gekomen om te shoppen en achteraf een terrasje te doen of iets te eten. De solden zijn terug een gezinsfeest.”

De cijfers zijn navenant. “De verkoop in de winkels lag 12 tot 15% hoger dan vorig jaar. Ook in de e-commerce zagen we een stijging van 10%.” Toch laat de coronacrisis nog altijd zijn sporen na, maar dan in positieve zin. Voor de koopjesjager toch. “Normaal starten we met kortingen van 20 of 30%, nu zien we dat veel winkels al starten met solden van 40 tot zelfs 70%. Dat heeft te maken met de enorme stock van in de coronajaren die is blijven hangen. Met die hoge kortingen hopen winkeliers hun ingekochte stukken nog kwijt te raken.”

LEES OOK. Solden in Antwerpen zijn met koopzondag nu echt begonnen: “Nog snel een bikini scoren voor de vakantie”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio