Zomerschool voor Oekraïense kinderen in augustus in Essen. 

Zomerschool voor Oekraïense kinderen in augustus in Essen. © RR

Zomerschool voor Oekraïense kinderen zoekt creatief en sportief talent

Essen -

Voor de kinderen van Oekraïense vluchtelingen in Essen opent de gemeente een zomerschool. Van 8 tot en met 12 augustus leren ze een Nederlands, maar er is ook ruimte voor spel. Creatievelingen en sportievelingen die een handje willen toesteken, mogen zich melden.

De Oekraïense kinderen zijn sinds een oorlog in hun land uitbrak, in een rollercoaster terecht gekomen. Je eigen slaapkamer en vriendjes achterlaten om dan te belanden in een vreemd land, waar je niemand, de taal niet spreekt en niemand begrijpt.

Tijdens de laatste maanden van het schooljaar zetten de scholen alles in het werk om hen een warm welkom te heten en al wat Nederlands bij te brengen.

Voor heel wat kinderen helpt het om ook deze zomer wat bij te benen wat de Nederlandse taal betreft. Vandaar de zomerschool in augustus. In de voormiddag ligt de op de Nederlandse taal, maar het namiddagprogramma wordt vooral ontspannend.

Daarvoor zoekt de gemeente naar sport- en creatievelingen die de Oekraïense gasten willen entertainen. Wie zin heeft om een handje toe te steken, kan zich online melden.  (ella)

www.essen.be

Vastgoed

Jobs in de regio