Moordmakelaar die achter aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries zat opgepakt

Het Nederlandse gerecht meent te weten wie de “aanjager” was van de moord op misdaadjournalist Peter R. de Vries. De man die de twee verdachten van de moord vanop afstand zou hebben aangestuurd, zou een 27-jarige Pool zijn. Dat werd gemeld in de Nederlandse media en even later bevestigd door het Openbaar Ministerie.

mtmBron: Algemeen Dagblad

LEES OOK. Mysterieuze moordmakelaar blijkt achter aanslag op Peter R. de Vries te zitten: “Aub, verneuk het niet”

Volgens de Nederlandse kranten is de aangehouden man Krystian M., een 27-jarige man van Poolse afkomst uit het Gelderse Ochten. Hij is onder meer verdachte in een langlopend onderzoek, waarin Anouar T., een verre neef van Ridouan Taghi, eveneens verdachte is.

Het onderzoek richt zich onder meer op georganiseerde autodiefstal en een moordpoging in Utrecht in oktober 2019. Tegen Taghi, hoofdverdachte in het grootscheepse liquidatieproces Marengo, is op 28 juni een levenslange gevangenisstraf geëist. M. zat al vast in verband met een schietpartij in Zeewolde, in oktober vorig jaar. Het Openbaar Ministerie kan geen verdere informatie vrijgeven. De verdachte mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Tot nu werd M. in het strafdossier aangeduid onder de code NN-*4429. Hij zou Delano G. (22) en Kamil E. (36) via een reeks versleutelde berichten hebben aangestuurd voor de moord op de misdaadjournalist. Tegen de twee vermoedelijke uitvoerders, die kort na de moordaanslag werden gearresteerd, is inmiddels een levenslange gevangenisstraf geëist. Zij horen op 14 juli hun vonnis.

Peter R. de Vries werd op 6 juli 2021 op straat neergeschoten in Amsterdam. Negen dagen later bezweek hij aan zijn verwondingen.

Vastgoed

Jobs in de regio