Hannes Smolders bij Lierse K. in 2020. ©  Joren De Weerdt

Hannes Smolders start met veel ambitie bij Dessel: “Tonen dat ik mijn plaats in het profvoetbal waard ben”

Dessel -

Het heeft een tijdje geduurd, maar afgelopen week kon Dessel dan toch zijn eerste aanwinsten voor het nieuwe seizoen aankondigen. Nizar Mekkaoui en Skender Loshi zijn voor het grote publiek misschien nog nobele onbekenden, met Axel Swerten en Hannes Smolders haalden de Kempenaars wel een duo in huis dat al behoorlijk wat strepen in het voetbal heeft verdiend.

Wim Ruts

De Nederlandse linksbuiten Nizar Mekkaoui (25) en de in Nederland geboren Albanees Skender Loshi (23) komen uit het Nederlandse amateurvoetbal. Axel Swerten (25) was de voorbije jaren aan de slag bij Patro Eisden en Tienen, terwijl centrale verdediger Hannes Smolders (24) voor KV Mechelen en Lierse Kempenzonen speelde.

“Mijn contract bij Lierse werd niet verlengd en dus kwam ik vorig seizoen uit bij Houtvenne in tweede afdeling VV B (tweede amateurklasse, red.). Dat was een stapje terug in mijn carrière, maar ik ben blij dat ik bij Dessel opnieuw een reeks hoger kan gaan spelen, want ik zit nog boordevol ambities”, zegt Hannes Somlders, die niet enkel als centrale verdediger, maar ook op het middenveld kan uitgespeeld worden.

Smolders houdt Alex Maes af tijdens Houtvenne - Hades. ©  Mpics

“Ik kon bij Houtvenne blijven en het voorstel dat ze me deden, was interessant, maar op dit moment primeert het sportieve op het financiële. Ik zag het niet zitten om met Houtvenne in derde afdeling te gaan voetballen. Daarvoor brandt het vuur in mij nog veel te fel. Ik wil mij na mijn vertrek bij Lierse, waar bepaalde beloftes niet werden nagekomen, opnieuw bewijzen en laten zien dat ik mijn plaats waard ben in het profvoetbal. Tot vorige donderdag was ik nog prof, vanaf nu zal ik het voetbal gaan combineren met een job, maar dat schrikt me niet af”, zegt Smolders, die momenteel nog geniet van een vakantie in Frankrijk.

“Ik heb mijn loopschoenen bij. Er zijn hier genoeg mogelijkheden om mijn conditie op te bouwen naar 12 juli, wanneer de trainingen hervatten. Ik heb erg veel zin in mijn nieuwe uitdaging. Jasper Sols ken ik nog van bij Lierse, terwijl Jens Verbeek en Lennert Versmissen ook geen onbekenden zijn. Ik hoorde van hen niets anders dan positieve verhalen over Dessel. Bij de onderhandelingen had ik ook meteen een goed gevoel. In ons eerste gesprek hadden we het voornamelijk over de sportieve doelstellingen die de club stelt het komende seizoen en dat sprak me aan. In een tweede gesprek waren we dan ook snel rond”, besluit de Lierenaar.

MEER OVER KFC Dessel Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL