De leden van Pale Ale Club Brecht verwachten 150 oldtimers op 4 september in Brecht.  

De leden van Pale Ale Club Brecht verwachten 150 oldtimers op 4 september in Brecht.  © Elke Lamens

Feest voor oldtimerliefhebbers Whitbread Classic breidt uit en verhuist naar ambachtszone De Ring

Brecht -

Pale Ale Club Brecht organiseert voor de derde keer de oldtimerrally Whitbread Classic, maar breidt uit. Dit keer worden de bolides al op 4 september uitgenodigd. En dat zijn niet alleen wagens, maar ook tractoren en motoren. Verzamelen doen ze op een nieuwe locatie, in ambachtszone De Ring.

Twee jaar al, in 2019 en 2021, slaagde de Pale Ale Club Brecht erin om de dorpskern te laten bruisen met een oldtimerfeest. Op 4 september doen de liefhebbers van Whitbread pale ale dat graag nog eens over, in een andere setting en vroeger op het jaar.

Dit keer pakt de club het groter aan. “Elk jaar namen al zo’n honderd oldtimerliefhebbers deel en we willen graag groeien. Het zou mooi zijn mochten we dit jaar honderdvijftig rallyrijders aantrekken”, bekent voorzitter Leo Meeussen.

Liefst honderd bolides stonden er in 2021 tentoon op de Gemeenteplaats en omgeving.

Liefst honderd bolides stonden er in 2021 tentoon op de Gemeenteplaats en omgeving. © Elke Lamens

Dat moet lukken, want naast een rondrit voor wagens van tachtig kilometer door de Noorderkempen, zijn ook motoren en tractoren welkom. “Voor de tractoren hebben we een apart parcours van zo’n vier kilometer. Nieuw dit jaar is ook de fotozoektocht tijdens de rally.”

Dorpsfeest

De verhuizing van de Gemeenteplaats naar de ambachtszone houdt daarmee verband. “Hier hebben we meer ruimte en mogelijkheden. Zo kunnen we bij slecht weer een bedrijfshal gebruiken. We hopen natuurlijk op mooi weer zoals bij de voorgaande twee edities. Toch verzetten we de datum naar begin september in plaats van op de vierde zondag van september, wanneer het ook dorpsdag is in Wuustwezel.”

Heel wat nieuwigheden, maar aan de succesformule wordt niet geraakt. “Het blijft een gezellig dorpsfeest met een openluchtmuseum van oldtimervoertuigen, en kinder- en straatanimatie”, belooft Meeussen.

Pale Ale Club Brecht maakte er al tweemaal een dorpsfeest van op de Gemeenteplaats.

Pale Ale Club Brecht maakte er al tweemaal een dorpsfeest van op de Gemeenteplaats. © Elke Lamens

En uiteraard mag de eigengebrouwen Brechtse Pallel niet ontbreken, die blijft immers de rode draad van de club. Sinds Inbev enkele jaren stopte met het brouwen van Whitbread Pale Ale vond de club er niets anders op dan zelf een bier te brouwen dat de smaak van Whitbread benadert. “De Brechtse Pallel wordt goed gesmaakt bij de lokale horeca. Ook daar zien we een groei.”

Inschrijven voor de rondrit van de Whitbread Classic kost 15 euro en kan nu al. De bolide tentoonstellen kan gratis. Liefhebbers zijn vanaf 9u welkom, aan de rondrit deelnemen kan vanaf 10u.

 (Elke Lamens)

leomeeussen@telenet.be

Vastgoed

Jobs in de regio