Op de Colomabrug is er geen autoverkeer meer mogelijk na de opening van de tangent, maar donderdag kunnen ook voetgangers en fietsers er eventjes niet over. 

Op de Colomabrug is er geen autoverkeer meer mogelijk na de opening van de tangent, maar donderdag kunnen ook voetgangers en fietsers er eventjes niet over. ©  Dirk Vertommen

Na opening Mechelse tangent sluiten Colomabrug en -laan definitief voor autoverkeer

Mechelen -

De Colomabrug en de Colomalaan sluiten meteen na de opening van de tangent definitief voor het autoverkeer. “Die beslissing is vooral genomen om de veiligheid te verhogen voor fietsers en schoolgaande jeugd”, zegt Rudy Van Camp, woordvoerder van Mechelen in Beweging.

Voor het traject tussen de Leuvensesteenweg en de E19 in Mechelen-Zuid is de route via de Motstraat, Hanswijkvaart en de Colomalaan erg ingeburgerd bij bestuurders. Voortaan is dat verleden tijd, want zowel de Colomalaan als de Colomabrug sluiten. “Met de tangent heeft het autoverkeer nu een alternatief”, stelt Van Camp.

Die beslissing is genomen om zachte weggebruikers alle ruimte te gunnen. Er zijn veel scholen in de buurt én er passeren ook veel fietsers op weg naar het centrum. “Tijdens de ochtendspits tussen 8 en 8.30u hebben we het aantal fietsers eens geteld. Het waren er meer dan duizend die vanaf de Tervuursesteenweg richting centrum fietsten”, vertelt Rudy Van Camp.

LEES OOK. Mechelse tangent in beide richtingen open en wij hebben hem uitgetest

Door een inspectie is de Colomabrug op donderdag 7 juli overigens ook even afgesloten voor voetgangers en fietsers. De oversteek maken, lukt dan niet van 9 tot 15u. Van zodra de inspectie van De Vlaamse Waterweg afgelopen is, gaat de brug opnieuw open.

In de Colomalaan wordt overigens meteen gestart met het opbreken van het wegdek. “Na de bouwvakantie begint de herinrichting. Er komt onder andere een nieuw park”, zegt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Openbare Werken.

LEES OOK. Geestelijke vader verheugt zich over opening Mechelse tangent: “Ik vind het prachtig, het heeft alleen lang geduurd”

(svh)

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio