© BFM

Brandweer blust brand in restaurant, geen gewonden: “Hopelijk in september weer open”

Antwerpen -

De brandweer rukte zondagnacht uit naar de Lange Lobroekstraat in Antwerpen voor een brand in restaurant Filet d’Anvers. De brand raakte snel geblust, maar in de zaak is wel heel wat brand- en rookschade. Niemand raakte gewond.

De brand brak iets voor 2u ’s nachts uit in restaurant Filet d’Anvers en ging gepaard met een dikke rookontwikkeling. Omdat het vuur weinig zuurstof vond, vormde er zich ook veel roet in de rook.

De Antwerpse brandweer kwam ter plaatse en evacueerde enkele van de omliggende huizen. “De brand op zich raakte wel snel geblust”, zegt woordvoerder Kristof Geens. “Nadien hebben onze ploegen nog enige tijd werk gehad met de rookafvoer.” Niemand raakte gewond.

De brand ontstond in de zaal, vermoedelijk na een kortsluiting aan een koffiezetapparaat. “De schade in de zaal zelf is groot. Een deel van de bar en het meubilair is afgebrand en de muren en plafonds zijn zwaar beschadigd. De keuken bleef al bij al gespaard”, zegt zaakvoerder Steve Vancauwenberghe.

Filet d’Anvers, dat ook een samenwerking heeft met het Sportpaleis, blijft al zeker de komende weken gesloten voor alle herstellingswerken. “Ik vrees dat we juli en augustus aan onze neus voorbij zullen moeten laten gaan. Hopelijk krijgen we snel meer info en kunnen we in september weer opengaan”, aldus Vancauwenberghe. (jtp)

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM

 

 © BFM 

Aangeboden door onze partners