Het lokaal van Gidsen Achterbos. 

Het lokaal van Gidsen Achterbos. © rr

6.943 euro subsidie voor brandveiliger lokaal Gidsen Achterbos

Mol -

Jeugdvereniging Gidsen Nele uit Mol-Achterbos krijgt een subsidie van het gemeentebestuur voor infrastructuurwerken aan hun lokaal op Zelm 48. Met het bedrag van 6.943 euro wordt de brandveiligheid van het lokaal verbeterd.

De vereniging diende een subsidieaanvraag in op basis van het subsidiereglement ‘jeugdinfrastructuur’. Het gemeentebestuur volgt voor de aanvraag het advies van de jeugdraad die eerder al groen licht gaf. De vereniging gebruikt het geld voor het vernieuwen van de verwarmingsinstallatie en aanpassingswerken aan en vervanging van het sanitair.

De subsidie is bedoeld voor Molse jeugdinitiatieven die hun jeugdwerkinfrastructuur zoals lokalen, directe omgeving, materiaalcontainers en bewegwijzering in de gemeente brandveilig maken of functioneel verbeteren. De steun dient ook voor onderhoudswerken die grote schade aan de infrastructuur voorkomen of de veiligheid van de leden beter waarborgen.

Elk jeugdwerkinitiatief kan meerdere aanvragen indienen over een periode van drie jaar. Het totale subsidiebedrag per jeugdwerkinitiatief over drie jaar kan nooit meer bedragen dan 75% van de onkosten met een maximum van 7.500 euro. De subsidiëring van een uitgevoerd werk kan maximaal eenmaal worden aangevraagd.

De subsidie ‘jeugdwerkinfrastructuur’ aanvragen kan online via het e-formulier op www.gemeentemol.be. De jeugddienst kijkt na of de aanvraag in aanmerking komt en neemt nadien contact op. (mto)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio