Magali Kempen: “Ik wil zo snel mogelijk de top 300 induiken.” 

Magali Kempen: “Ik wil zo snel mogelijk de top 300 induiken.” © smb

Magali Kempen gaat nipt onderuit in finale tegen Hongaars talent: “Het verschil was echt miniem”

Ze gaven elkaar in de finale van het 25.000 dollartoernooi in Den Haag geen duimbreed toe, maar uiteindelijk haalde de 18-jarige Hongaarse Natalia Szabanin het met 7-6 en 6-4 van Magali Kempen. “Het was enorm close”, aldus de Herentalse tennisster na afloop.

Natalia Szabanin (WTA 700) is een opkomend talent. Een week na haar eerste ITF-titel uit haar carrière ging ze in Den Haag op haar elan verder.

“Ik had in bepaalde games pech, een bal tegen de netrand of net buiten”, vertelt Magali Kempen. “Het was het verhaal van de wedstrijd waarin we allebei prima speelden en het verschil echt miniem was. Als ik de eerste set had gewonnen, was het ongetwijfeld een andere wedstrijd geworden. Je ziet aan alles dat Szabanin veel potentieel heeft en niet voor niets een 25.000 dollartoernooi in Servië won.”

In de eerste ronde schakelde Magali Kempen de sterke Nederlandse Quirine Lemoine uit. “Ik speelde een sterke wedstrijd tegen de winnares van vorig jaar. Deze finale was een mentale opsteker na enkele moeilijke maanden waarin mijn lichaam niet mee wilde. Ik kreeg corona en klierkoorts. Hoewel ik me niet echt ziek voelde, was ik wel snel vermoeid. Ik hoop dat die vervelende bladzijde omgedraaid is. Ik voel me alleszins fit.”

Deze week is het nummer 358 op de WTA-ranglijst aan de slag op het 60.000 dollartoernooi in Amstelveen. “Toch als ik een speciale en rechtstreekse toelating krijg voor de hoofdtabel, wat me beloofd is na de finale in Den Haag. Want om kwalificaties te spelen, die morgen (vandaag, red.) beginnen, heb ik geen zin. Ik wil zo snel als mogelijk de top 300 binnen duiken en op het eind van het jaar oprukken naar een plaats bij de beste 250 speelsters van de wereld. Zodra ik om en bij plaats 230 sta, geraak ik in de kwalificaties van de Grand Slams. Wellicht waag ik binnenkort mijn kans in de kwalificaties van de kleinere WTA-toernooien. De 25.000 dollar- en de ITF-toernooien met een hoger prijzengeld zijn de back up-toernooien.”

Op het Belgian Circuit-toernooi in Herentals versloeg Marte Lambrecht in een Kempens duel Charlotte Swaans. Ze had daarvoor drie sets nodig: 6-1, 3-6 en 7-6 (7-1). Bij de mannen zette Gregory Vandewouwer Lars Verwerft opzij met 6-2 en 6-4. In de halve finale schakelde Vandewouwer Mathieu Bouwen uit en nam Verwerft de maat van Bert Nuyts. Op het viersterrentoernooi van Gantoise verloor Flo Helsen in de ED1-finale met 4-6 en 2-6 van Axana Mareen. (bdh)

Vastgoed

Jobs in de regio