Een balende Davide Bomboi zaterdag na de Omloop Het Nieuwsblad. 

Een balende Davide Bomboi zaterdag na de Omloop Het Nieuwsblad. © Tom GOYVAERTS

Sterke Balenaar Davide Bomboi zit gevangen in het ploegenspel: “Ik voelde me tijdens de koers steeds beter worden”

Drie keer is scheepsrecht voor de beloften van Lotto-Soudal. Na Ward Vanhoof en Arnaud De Lie de voorbije twee jaar, was het zaterdag Luca Van Boven die de Omloop Het Nieuwsblad voor beloften won. Balenaar Davide Bomboi eindigde dertiende, maar was na de aankomst misschien nog wel een van de meest frisse renners.

Lieven Verheyen

“De wedstrijd werd in verschillende fasen opengebroken”, vertelt Davide Bomboi. “Eerst was er de ontsnapping van Luca Van Boven met mijn ploegmaat Siebe Deweirdt. Nadien gingen er nog eens tien renners weg. Daarbij zat met Warre Vangheluwe nog een andere ploegmaat van ons Elevate P/B Home Solution Soenens team. Op het moment dat die ontsnappingen tot stand kwamen, had ik niet echt het gevoel over een superdag te beschikken. Jammer, want eens we de kaap van de 120 kilometer passeerden, voelde ik me steeds beter worden. Dat bleek ook in de slotfase van de koers.”

Het toonde wel aan dat de stages in Spanje en Frankrijk die Bomboi de voorbije weken had afgewerkt, loonden. De vorm bij de Balenaar is aanwezig. “Met volgende week de Omloop der Zeven Heuvelen in Nederland en later deze maand ook nog Brussel-Zepperen komen er nog mooie wedstrijden aan. Met mijn huidig vormpeil mag ik daar met ambitie en zelfvertrouwen naar uitkijken.”

Voor Senne Willems kwam deze wedstrijd duidelijk nog te vroeg. “Ruim een maand geleden begon ik te sukkelen met de gezondheid”, vertelt Willems. “Op training kon ik minder diep gaan, moest ik sneller van de fiets en achteraf voelde ik me steeds vermoeider. Na onderzoek bleek ik de ziekte van Lyme en een bacterie in het lichaam als gevolg van een tekenbeet te hebben opgelopen. Met antibiotica proberen we dit nu op te lossen.”

De ziekte had nog andere nare gevolgend voor de renner van EPC-L&R-AGS. “Ook mijn examens hebben er onder geleden. Misschien is het beter dat ik dit nu meemaak in mijn eerste jaar bij de beloften, maar je hoopt altijd van zoiets gespaard te blijven. Vooral ook omdat in deze periode er veel mooie wedstrijden op de kalender staan. Maar goed, het BK op 28 augustus in Sint-Lievens-Houtem wordt mijn eerste echte nieuwe doel.”

Kurt Van De Wouwer, die al jaren de architect van het beloftenteam van Lotto-Soudal is, schoot met winnaar Luca Van Boven weer de hoofdvogel af. “Ieder jaar opnieuw wordt van ons verwacht dat we een sterk beloftenteam op de been brengen. Dat we daar telkens in slagen, maakt me fier. Deze zege doet dan ook weer veel deugd”, aldus de Herentalsenaar.

Vastgoed

Jobs in de regio