Beachkorfbal is erg aantrekkelijk voor jongeren. 

Beachkorfbal is erg aantrekkelijk voor jongeren. © rr

Sportpark De Dorens in Loenhout heeft nu ook beachvelden

Wuustwezel -

De nieuwe beachvelden van het sportpark De Dorens werden in gebruik genomen. Er kunnen meerdere sporten beoefend worden zoals beachvolleybal, beachkorfbal en beachvoetbal.

In het verleden telde Loenhout één beachvolleybalveldje. Dat verhuisde naar de omgeving van de sportschuur, maar verdween met de bouw van de nieuwe school ’t Blokje. De vraag naar beachvolley bleef echter, alleen was het moeilijk om een locatie te vinden. “Wij waren dan ook heel blij met het voorstel van korfbalclub Limes om op een gedeelte van hun terreinen een beachveld aan te leggen”, vertelt schepen van Sport, Rit Luyckx (CD&V). “Oorspronkelijk kon er enkel volleybal gespeeld worden op het kleine veldje. Met de nieuwe aanleg van de velden, wilden we toch een beetje breder gaan en meer sporten kunnen combineren. We hebben ons goed laten informeren door de mensen van Sport Vlaanderen. We hebben dan ook heel bewust gekozen voor een systeem waarbij er onder het zand wel degelijk een systeem zit waarop de palen van volleybal kunnen worden vastgeklikt. Die kunnen op een gemakkelijke manier terug los geklikt worden.”

Er is  ruimte voor meerdere sporten op de beachvelden van sportpark De Dorens.

Er is ruimte voor meerdere sporten op de beachvelden van sportpark De Dorens. © rr

Multifunctioneel

De ruimte kan multifunctioneel gebruikt worden zodat er plaats is voor korfbalpalen of voor goaltjes voor een wedstrijdje beachvoetbal. De netten kunnen ook zodanig laag hangen dat een partijtje voetvolley ook kan. Er wordt al veel gebruik van gemaakt. Schepen Luyckx dankte het bestuur van korfbalclub Limes voor het ter beschikking stellen van de terreinen en de mensen van de technische dienst die deze velden op een mooie manier hebben aangelegd. (vw)

Korfbalclub Limes stelde de velden ter beschikking.

Korfbalclub Limes stelde de velden ter beschikking. © rr

Vastgoed

Jobs in de regio