Matisse Thuys (rechts) met Luca Polizzi, toen hij vorig seizoen met Wezet tegen Rupel Boom speelde. 

Matisse Thuys (rechts) met Luca Polizzi, toen hij vorig seizoen met Wezet tegen Rupel Boom speelde. © smb

Matisse Thuys vindt na testperiode bij Lierse onderdak bij Rupel Boom: “Samen met club doorgroeien naar een hoger niveau”

Rupel Boom sloot zaterdag het eerste luik van de voorbereiding op de nieuwe campagne af met een oefenmatch tegen Beveren. De Steenbakkers verloren met 1-5.

Peter Nys

Er ontbraken wel wat spelers bij Rupel Boom. Zo waren Mmae, Niangadou en Laverge geblesseerd en laatste aanwinst Matisse Thuys was, net als trainer Stephane Demets, al met vakantie. Noa Wijns(Tubeke) draafde op als tester. Rupel Boom keek al snel tegen een 0-2-achterstand aan. Aydouni milderde nog voor de rust. Meteen na de pauze kreeg Medelinskas rood. Met tien man hield Rupel Boom stand tot een kwartier voor tijd, maar in de slotfase scoorde Beveren nog drie keer. De spelers zijn nu vrij tot 18 juli, al kregen ze wel allemaal een loopschema mee. Bij de hervatting zal ook Matisse Thuys aanpikken.

“Ik had uiteraard graag meegespeeld tegen Beveren, maar mijn vakantie lag al een tijdje vast”, zegt Thuys. De 24-jarige centrale middenvelder was vorig seizoen één van de sterkhouders bij reeksgenoot Wezet, waarvoor hij acht keer scoorde.

“Ik denk dat ik conditioneel op hetzelfde niveau zit als de spelers die al drie weken getraind hebben. Ik was immers op proef bij Lierse, waar ik de start van de voorbereiding heb meegemaakt en uiteindelijk bijna drie weken heb meegetraind. De coach van Lierse, Tom Van Imschoot, zei dat hij wel iets in me zag, maar dat ze een ander type speler zochten. Gelukkig meldde Rupel Boom zich daarna meteen zodat ik toch nog met een contract op zak op vakantie kon vertrekken.”

Thuys doorliep de jeugdreeksen bij RC Genk en speelde daarna voor het Nederlandse MVV, Geel en Wezet.

“Ik heb een goed seizoen achter de rug bij Wezet. Op één match na heb ik alles gespeeld en met acht doelpunten kan ik als middenvelder alleen maar tevreden zijn. Uiteraard was ik graag naar Lierse gegaan. Ik ben nog jong en wil als voetballer het hoogst mogelijke bereiken, maar Rupel Boom is ook een mooie club, die veel ambitie uitstraalt. Hopelijk kunnen we samen doorgroeien naar een hoger niveau. Het wordt een lang seizoen nu we met twintig ploegen zijn, maar ik denk wel dat we een aardige ploeg op de been kunnen brengen. Emil Abaz ken ik alvast. We hebben enkele jaren geleden nog samengespeeld. De andere spelers zal ik snel genoeg leren kennen eens we op 18 juli definitief van start gaan.”

Vastgoed

Jobs in de regio