©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Stijn Verstrepen heerst opnieuw op het Fort: “Het was een nerveuze namiddag met behoorlijk wat stress”

Stijn Verstrepen uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver heeft zondag bij de Inters 500cc de cross op het Fort in Koningshooikt gewonnen. Het was een nerveuze wedstrijd, zeker in de eerste reeks, die meteen ontsierd werd door een valpartij.

“Bij die val in de eerste bocht ging mijn grote concurrent om het Belgisch kampioenschap Mark Boot onderuit”, vertelt Stijn Verstrepen. “Vandermieren en Steegmans muisden ervanonder en ik heb toch een aantal ronden moeten inhalen. Boot was op een bepaald moment laatste, maar die zette nog een geweldige terugkeer in. Hij eindigde derde. Ik won de eerste reeks, al was ik behoorlijk voorzichtig. Het ging om kostbare punten voor het BK. In de tweede reeks werd ik tweede, achter Boot. Ik won wel, net als drie weken geleden, op het Fort. Ik ben zeer tevreden, maar het was een nerveuze namiddag met behoorlijk wat stress.”

Bij de dames B reed Fynia Messiant uit Sint-Katelijne-Waver een sterke wedstrijd. “Ik kende een beetje een pechdag”, weet Messiant. “In de eerste reeks moest ik op de tweede rij starten. Zo’n start gebeurt in de eerste reeks bij lottrekking en dat was dus pech. In de tweede reeks werd ik aangereden en ben ik gevallen. Ik heb er dan toch nog alles uitgeperst om tweede te eindigen. Globaal genomen ben ik niet ontevreden, het geluk zat me deze keer niet mee. Met twee tweede plaatsten achter mijn grote concurrente Ophelie Ernotte mag ik niet klagen. Deze wedstrijd telde bij dames A + B niet mee voor het BK, dus punten waren er niet te verdienen.”

Wat wel in de reeks van de dames opviel, waren de pitbikes. “Dat zijn kleine brommerkes waar grote meneren opzitten. (lacht) Die rijden telkens mee in onze wedstrijd. Deze keer waren het er veel, want we waren met 36 piloten. Dan kan je je start wel eens missen of de pech hebben dat iemand tegen je aanrijdt.” (gf)

Vastgoed

Jobs in de regio