©  Kris Van Exel

Astrid Dierckx en An-Sophie Mestach winnen Antwerpse finale op BK padel

Geen stuntwerk voor Bram Coene (Duffel) en Joris De Weerdt (Kontich) op het BK padel, nadat het duo in de kwartfinales verrassend werd uitgeschakeld. De eindzege in Gentbrugge ging naar de topfavorieten Clément Geens en Jerome Peeters. Bij de dames trokken Astrid Dierckx en An-Sophie Mestach aan het langste eind.

Coene en De Weerdt waren nochtans zonder al te veel problemen doorheen de poulefase geraakt met overtuigende zeges tegen de duo’s Braet-Vandelanotte (6-4, 6-1) en Kevelaerts-Seminck (6-1, 6-1). Maar in de kwartfinales dienden Coene en De Weerdt na een heus spektakelstuk af te zwaaien. Dominique Coene en Laurent Montoisy trokken het laken in een ware thriller naar zich toe met 7-6 (13-11) en 6-4. Toch een kleine tegenvaller voor ons Antwerpse duo, dat zich wat graag wilde tonen met het oog op een nationale selectie voor het WK in november in Qatar.

Belgisch kampioen werden de topfavorieten Clément Geens en Jerome Peeters, die in de finale te sterk waren voor Maxime Deloyer en Jeremy Gala met twee keer 6-3. Daarmee onderstreept het duo zijn hegemonie in het mannenpadel in ons land.

Het BK bij de vrouwen werd een honderd procent Antwerpse aangelegenheid. Met Evelyne Dom en Michelle Van Mol (Forest Hills) tegen Astrid Dierckx en An-Sophie Mestach (STEPP) werd de finale een Antwerps onderonsje. Evelyne Dom en Michelle Van Mol hadden in de halve finale nog komaf gemaakt met de absolute topfavorieten Helena Wyckaert en Laura Bernard. Een huzarenstukje, waar beide dames gisteren in de vroege namiddag geen vervolg konden aan breien, want in de finale waren het toch Astrid Dierckx en An-Sophie Mestach die continu de bovenhand hadden. Na een duidelijke 6-2 en 6-1-zege ging de Belgische kroon mee naar Puurs-Sint-Amands. (kugu)

Vastgoed

Jobs in de regio