Een beeld uit de wedstrijd tussen Heist en RC Genk met Gian Verschoren van Heist (links) die Luca Oyen, die overigens drie keer scoorde, probeert af te stoppen. 

Een beeld uit de wedstrijd tussen Heist en RC Genk met Gian Verschoren van Heist (links) die Luca Oyen, die overigens drie keer scoorde, probeert af te stoppen. © Dick Demey

Heist van trainer Jo Christiaens slikt een pak goals tegen Genk: “Hier ga ik mijn slaap zeker niet voor laten”

Heist kreeg zaterdagavond voor de eerste wedstrijd tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen eersteklasser RC Genk op bezoek. Het werd niet meteen een match om op voort te bouwen, want de thuisploeg kreeg een 1-8-pandoering om de oren.

Geert Fierens

“Toch til ik niet zwaar aan deze zware nederlaag”, zei trainer Jo Christiaens na afloop. “Ik ga er mijn slaap zeker niet voor laten. We hebben wel te weinig lef getoond, zowel bij balbezit als bij balverlies. De momenten waarop we durfden te voetballen, waren er wel, maar het duurde niet lang genoeg.”

Voor de spelers van Heist gaat de riem er nu even af.“De jongens krijgen voor een tiental dagen een individueel programma mee en op dinsdag 12 juli worden ze weer op de club verwacht. Op woensdag 20 juli spelen we dan thuis tegen Lierse.”

 

 ©  Dick Demey

Een opvallende naam in de ruime kern van Heist is Thomas Jutten. De aanvaller blesseerde zich op het einde van vorig seizoen in Wezet aan de knie.“Ik ben intussen geopereerd aan de kruisband”, vertelde Jutten. “Wanneer ik weer op het veld zal staan, is een open vraag, daar kan ik echt geen antwoord op geven. Ik ben heel blij dat Heist me deze kans geeft. Ik hoop de club nadien zeker nog iets terug te geven, op sportief vlak is dat echt mijn ambitie.”

Coach Christiaens liet tegen Genk in elke helft zowat twee verschillende ploegen spelen. De 19-jarige Gian Verschoren mocht blijven staan na de eerste helft en maakte als één van de weinigen de volle negentig minuten vol.

“Ik ben heel blij dat ik deze kans krijg”, aldus de linksback. “Vorig seizoen trainde ik na de winterstop al mee met de A-kern en speelde ik met de beloften. Voor de laatste twee matchen, tegen Wezet en Knokke, zat ik in de selectie. Het was voor mij een waardering en een blijk van geloof in de eigen jeugd. Ik begon te voetballen bij Berlaar-Heikant. Via Lierse kwam ik bij Heist terecht. Ik speel hier nu negen jaar.”

 

 ©  Dick Demey

Hoe voelt dat, debuteren en al meteen zo’n oplawaai krijgen? “Het is eigenlijk wat dubbel. Ik denk dat ik de taken die de trainer me gaf behoorlijk goed heb uitgevoerd, maar we kregen wel acht goals tegen en dat is veel.”

Verschoren rolde tijdens de match van de ene verrassing in de andere, want hij werd zowaar aanvoerder in het laatste halfuur.“Dat had ik absoluut niet verwacht, maar toen David Wijns gewisseld werd, kwam die naar mij en gaf me de band. Dat vond ik wel fantastisch en alweer een mooi moment om te koesteren.”

MEER OVER KSK Heist

MEER OVER VOETBAL