Dimitri Van den Bergh overleeft achtste finales niet op European Darts Matchplay in Trier

Dimitri Van den Bergh (PDC 9)is er niet in geslaagd om zich voor de kwartfinales te kwalificeren op de European Darts Matchplay (PDC/162.000 euro). In het Duitse Trier moest hij het afleggen tegen zijn huisgenoot Damon Heta (6-3).

Sam VarewyckBron: BELGA

De 27-jarige Antwerpenaar won zaterdagavond van Florian Hempel. Van den Bergh nam de eerste leg voor zijn rekening met een 152 uitworp. In de tweede leg brak hij met een 12-darter door de darts van Hempel. De vier volgende spelletjes werden verdeeld en dit na onder meer een 11- en een 12-darter van “The Dreammaker”. Van den Bergh ging op zijn elan verder en lukte nog een 10- en een 13-darter voor een afgetekende 6-2 overwinning. Onze landgenoot, die acht 180 maximum worpen lukte, wierp een gemiddelde van 110.83 per drie darts tegen 89.39 voor Hempel. Ook bij het uitwerpen was “Dancing Dimi” met 46.2% beter dan de Duitser die uitkwam op 40%.

Voor een plaats in de kwartfinale nam Van den Bergh het op tegen de Australiër Damon Heta (PDC 19). In de voorbije World Cup stonden beide spelers tegenover elkaar en was het Van den Bergh die zich met 4-2 de beste toonde, maar zondag wilde het niet lukken voor onze landgenoot. Van den Bergh kwam wel 0-2 voor, maar daarna won Heta vier opeenvolgende legs. Dancing Dimi kwam nog terug tot 4-3, maar moest daarna het hoofd buigen (eindstand 6-3).

Vastgoed

Jobs in de regio