De Sportfeesten zijn het sluitstuk van het verjaardagsweekend van KLJ Sint-Lenaarts.  

De Sportfeesten zijn het sluitstuk van het verjaardagsweekend van KLJ Sint-Lenaarts.  © Elke Lamens

Negentigjarige KLJ Sint-Lenaarts sluit feestweekend sportief af

Sint-Lenaarts -

KLJ Sint-Lenaarts mag dan in leeftijd bejaard zijn, de negentigjarige vereniging is springlevend. Dat bleek dit weekend heel duidelijk op de bals, waarop het gezellig druk was, en de traditionele Sportfeesten waarop de vendeliers in het oog sprongen.

Met een Stuiterbar, het Kinderbal en Stuiterbal werd het feestweekend ingezet. In de feesttent was het op vrijdag en zaterdag gezellig druk. Op zondag was het genieten van de verschillende teams die het tegen elkaar opnamen op de Sportfeesten throwback. Maar ook van de demonstraties vendelzwaaien.

Oud-leden van het vendelteam gaven al vendelend en trommelend het goede voorbeeld. KLJ-meisjes toonden hun behendigheid aan het publiek dat van de zon en de optredens kon genieten. Een mooie afsluiter van het negentigjarige jubileum.

Oud-leden geven demonstratie vendelen.

Oud-leden geven demonstratie vendelen. © Elke Lamens

 

“Een granieten feest”, wist schepen van Jeugd Frans Van Looveren (CD&V). “Al negentig jaar mogen vele generaties in Sint-Lenaarts genieten van het KLJ-aanbod en ontspanning. De vereniging vormt de basis van vele vriendschappen en relaties. De grote leeftijdsgroepen, waarin jongeren van drie verschillende leeftijden elkaar vinden en stimuleren, typeert KLJ”, weet de schepen die zelf nog hoofdleider was bij KLJ Brecht.

“De laatste jaren is KLJ Sint-Lenaarts opnieuw sterk gegroeid, en is klaar om de honderdste verjaardag tegemoet te gaan.”

(ella)

Vastgoed

Jobs in de regio