© dige

Anciens Faris Haroun en Ritchie De Laet verlengen hun contract bij Antwerp FC

Antwerp FC heeft zaterdag twee contractverlengingen bekendgemaakt, en niet van de minste spelers. Zanger -en Antwerpfan- Tourist leMC maakte in een aankondigingsfilmpje bekend dat aanvoerder Faris Haroun zijn contract met één jaar verlengt. Ritchie De Laet blijft dan weer minstens tot 2024 op de Bosuil voetballen.

Hannes Van Gael

“Iconen van de Bosuil: er zijn er veel. Samen één geschiedenis, ook deze twee. Samen de beker gewonnen. Samen Europees. Samen rood-wit bloed in het DNA. Samen thuis op de Bosuil. Samen een nieuwe krabbel. Samen één”, meldde Antwerp op de eigen webstek.

Haroun is de langst dienende spelers bij het stamnummer 1. De 36-jarige middenvelder sloot zich bij de Great Old aan in januari 2017 en maakte als enige spelers van de huidige kern de promotie naar 1A mee. Hij is, net als Ritchie De Laet, een verpersoonlijking van het Antwerp-DNA. Haroun zag zijn contract op 30 juni aflopen, maar het was al even duidelijk dat hij zijn verbintenis met een jaar ging verlengen. Maar het nieuws liet wat langer dan verwacht op zich wachten.

“Ik wil de club en het bestuur bedanken voor het geloof en het vertrouwen in onze gezamenlijke langetermijnvisie”, liet Haroun weten op Twitter.

I want to thank the board and the club for the belief and the trust in our long term vision together.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Laet debuteerde in het profvoetbal als jeugdspeler van Antwerp en verkaste nadien naar Manchester United. Na tal van omzwervingen keerde hij in januari 2018 naar de club van zijn hart. Eerst een half jaartje op huurbasis. In de zomer van 2019 op definitieve basis. Zijn contract liep nog tot medio 2023, maar hij tekende zopas bij tot 2024.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio