©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

WODCA-controles in Antwerpen, 3,6% van gecontroleerde bestuurders onder invloed

Op verschillende plaatsen in Antwerpen heeft de politie afgelopen weekend WODCA-controles gehouden. Van de 1.629 gecontroleerde chauffeurs bleek 3,6% onder invloed van alcohol of drugs te rijden.

Sam Reyntjens

Vrijdagnacht controleerde de politie op drie plaatsen, eerst in de regio Noord, vervolgens aan de D’Herbouvillekaai op het Zuid en nadien nog in de regio Centrum. Zaterdagnacht volgden controles in de regio’s Zuid en Centrum. “1.629 bestuurders zijn gecontroleerd. 3.6% van de bestuurders had te veel gedronken of reed onder invloed van drugs”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van politiezone Antwerpen.

Afhankelijk van hoeveel de bestuurders gedronken hadden werd hun rijbewijs voor een tijd ingetrokken. 29 chauffeurs moesten drie uur aan de kant blijven, twintig bestuurders mochten zes uur niet meer rijden en voor elf personen - meestal onder invloed van drugs - volgde een rijverbod van vijftien dagen.

De politie stelde in de marge van de controle ook nog verschillende andere overtredingen vast. Een fietser die met zijn gsm bezig was reed door het rood, een kindje bleek geen gordel aan te hebben in de auto en een chauffeur reed rond zonder rijbewijs, keuring en verzekering. Twee auto’s werden in beslag genomen, omdat de chauffeur geen rijbewijs had en omdat een Nederlander zijn onmiddellijke inning niet kon betalen na een positieve ademtest.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio