©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Jonge chauffeur racet door woonwijk, auto in beslag genomen

Deurne -

In de buurt van het Bisthovenplein in Deurne heeft de politie zaterdag een auto in beslag genomen. De bestuurder, nog niet lang in het bezit van een rijbewijs, reed te snel rond en lette niet op andere weggebruikers.

Het wijkteam van de Unolaan had de bestuurder in de gaten gekregen in de buurt van het Bisthovenplein in Deurne-Noord. “De bestuurder reed met onaangepaste snelheid door de straten. Hij trok snel op om dan onmiddellijk rechts af te draaien zonder oog voor voetgangers en fietsers, laat staan hen de nodige voorrang te verlenen”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder vna de politiezone Antwerpen. “In de zone 30 reed hij met een vaart door de straat waar families dankzij het goede weer buiten zaten in een smalle straat.”

De bestuurder bleek nog een beginnend bestuurder. “Hoewel hij nog niet lang een rijbewijs had was het al de derde keer dat hij betrapt was op het in gevaar brengen van andere weggebruikers”, zegt Bruyns. “Een maand geleden raakte hij zelfs betrokken bij een verkeersongeval. Daarom is zijn voertuig bestuurlijk in beslag genomen.” sare

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio