© Guy Delforge

 

 © Guy Delforge

 

 © Guy Delforge

1 / 3
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Heldenbos in hartvorm bedankt zorgsector

Bornem -

Op het Mandenmakersplein in Branst (Bornem) kregen mensen die in de zorg werken zondagochtend een ontbijt aangeboden door de gemeente Bornem. Het was meteen ook het moment van de officiële inhuldiging van het Heldenbos dat eerder werd aangeplant.

Guy Delforge

In februari werd het Branstbos aangeplant en een deel daarvan werd het Heldenbos, een bos met een wandelpad in de vorm van een hart. Met dit Heldenbos wil de gemeente het zorgpersoneel blijvend bedanken voor hun inzet tijdens de coronapandemie.

“We zijn blij dat we de mensen uit de zorgsector vandaag in de bloemetjes kunnen zetten”, zegt burgemeester Greet De bruyn (CD&V). “De voorbije twee jaar waren niet gemakkelijk. Voor niemand, want we moesten ons aanpassen en zijn dat niet gewend. Maar zeker als er zoiets gebeurt, moet je kunnen rekenen op de mensen uit de zorg en daarom wil ik jullie nu enorm bedanken voor de inspanningen die jullie leverden. Jullie zijn een groep onmisbare mensen voor de samenleving.”

Groene gemeente

“We zijn een heel groene gemeente en vinden toch nog altijd plaatsjes om bomen bij te zetten”, zegt De bruyn. “Dat moeten we ook doen want de CO2-uitstoot moet naar beneden en dat kan door bomen te planten. We zijn voormalig schepen Nicole Van Praet dan ook enorm dankbaar dat ze met het vorige gemeentebestuur de stap gezet heeft om het Branstbos te realiseren. Omdat de bomen van het Heldenbos nog jong zijn, kun je nu nog niet zien dat ze aangeplant zijn in de vorm van een hart, na een tijdje zal dat wel zo zijn.”

Twee banken

 

 © Guy Delforge

Samen met Marc Van Ranst en Sabine Haegedoren - peter en meter van het Branstbos – onthulde de burgemeester een bank. Twee van die banken uit boomstammen krijgen een plaats in het Heldenbos.

Onder een stralende zon konden de gasten zondag genieten van een uitgebreid ontbijt. Wie dat wou, kon daarna een wandeling maken door het Heldenbos.

 

 © Guy Delforge

De Bornemse dichteres Shari Van Goethem schreef naar aanleiding van de inhuldiging van het heldenbos het gedicht Zorgheld, boom van een mens. “Met twee zonen en een dochtertje op komst, weet ik hoe belangrijk dat de mensen uit de zorg zijn”, zegt de dichteres die haar gedicht ook voordroeg. Alle aanwezigen kregen het gedrukte gedicht mee naar huis.

 

 © Guy Delforge

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio